Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε την έκθεση: «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας», στο Πασαλιμάνι.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης «Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας», πραγματοποιήθηκαν χθες, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον διοργανωτή της έκθεσης Νεκτάριο Σερμάκη και τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «H Ομόνοια» Θεόδωρο Τσόντο, στο Πασαλιμάνι.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και θα διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.
Για 9 ημέρες, δεκάδες παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας, θα διαθέτουν τα αγνά αυθεντικά προϊόντα της ελληνικής γης.
Παράλληλα, οι επισκέπτες θα απολαύσουν δεκάδες εκδηλώσεις από 92 μουσικοχορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή μουσική, μαγειρικές παρουσιάσεις και κεράσματα.
Μνημείο φιλίας από την Οδησσό έρχεται στον Πειραιά [εικόνες]
Μώραλης: Πειραιάς και η Κρήτη συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς
Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Υποδεχόμαστε για ακόμα μια χρονιά στην πόλη μας την έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας”, στο Πασαλιμάνι. Πρόκειται για μια Έκθεση, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει στον Πειραιά χιλιάδες επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν παραδοσιακά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς της Κρήτης και όχι μόνο.
Πειραιάς και η Κρήτη συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς και ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τα προϊόντα του τόπου μας και παράλληλα αυξάνουν την επισκεψιμότητα στην πόλη μας. Ευχαριστώ τον Νεκτάριο Σερμάκη για την 11ετή εξαιρετική μας συνεργασία και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της έκθεσης».
Ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
«Ευχαριστώ από καρδιάς, τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, γιατί χωρίς τη δική του ουσιαστική συμβολή δεν θα βρισκόμασταν για πολλοστή φορά στον υπέροχο αυτόν χώρο. Τον ευχαριστώ για τη διαχρονική του υποστήριξη, όχι μόνο για την ουσιαστική του συμβολή στην πραγματοποίηση της έκθεσης, αλλά κυρίως για την πίστη του στον πολιτισμό της καθημερινής ζωής, στον διατροφικό και λαϊκό πολιτισμό, που ενώνει γεύση, μνήμη και παράδοση.
Με βαθιά χαρά και ειλικρινή συγκίνηση σας καλωσορίζω στα εγκαίνια της έκθεσης εδώ στο αγαπημένο Πασαλιμάνι, έναν τόπο που η ιστορία αντανακλάται στα κύματα και το παρελθόν, σιγοψιθυρίζει τη γλώσσα της παράδοσης και της θάλασσας.
Η εφετινή διοργάνωση φιλοξενεί 60 εκθέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι δεν φέρνουν μαζί τους μόνο προϊόντα, αλλά φέρνουν τον ιδρώτα τους, την υπομονή της γης, τον ήλιο που ωρίμασε τους καρπούς, τις μυρωδιές από τα βουνά και τα λιμάνια της γεύσης, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές».
Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», Θεόδωρος Τσόντος, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, που πάντα αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις μας και τώρα την έκθεση με κρητικά προϊόντα αλλά και προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Αυτήν την έκθεση την γνωρίζουν και έρχονται για να χορέψουν στον Πειραιά, περισσότεροι από 90 Σύλλογοι από όλη τη χώρα και αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας».
Επίσης, από τον Δήμο Πειραιά στα εγκαίνια της έκθεσης, παρευρέθηκαν: η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Χαρβαλάκου- Γλύκα, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Εθελοντισμού Ελίνα Βερυκάκη και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Παναγιώτης Μαστρονικόλας.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά, 10:00 - 22:00