Συνεχίζει να προκαλεί αγωνία η υπόθεση του θανάτου των τριών αδερφών στην Πάτρα μέσα σε μόλις τρία χρόνια.
Οι έρευνες στην υπόθεση από τις αστυνομικές αρχές είναι σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια στιγμή ωστόσο νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες στην εκπομπή Live News του Mega ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, γιατροί που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων ανέφεραν ότι «από τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί και έχουν περιέλθει σε γνώση τους, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τους θανάτους των τριών παιδιών».
«Έχει γίνει έρευνα σε 4-5 σύνδρομα κληρονομικής φύσεως από τα οποία θα μπορούσαν να πεθάνουν και θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος κάποιων παιδιών, όμως έχει προκύψει ότι έπασχαν από οποιοδήποτε από αυτά τα σύνδρομα. Αναφέρουν ακόμα ότι είναι εξωπραγματική και εντελώς εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε αναφορά για αγενεσία φλεβοκόμβου. Δεν έχει καταγραφεί, ουδείς από αυτούς γνωρίζει να υπάρχει αγενεσία φλεφοκόμβου και να έχει εντοπιστεί », αναφέρει χαρακτηριστικά ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος.
Όσον αφορά στο σύνδρομο, για το οποίο γίνεται λόγος από την πλευρά της μητέρας για την καρδιακή αρρυθμία (πότε ταχυκαρδία πότε βραχυκαρδία) της μικρής Τζωρτζίνας, πρόκειται για το σύνδρομο «ταχύ βραδύ», που οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών «και σε καμία απολύτως περίπτωση σε παιδιά».
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα -Γιατροί διαψεύδουν τη μητέρα
Σύμφωνα με άλλα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο σχετικά με τις αναφορές της μητέρας ότι όταν μπήκε η Τζωρτζίνα είχε δηλώσει βρογχοπνευμονία, γαστρεντερίτιδα, άλλα νοσήματα και ότι είχε «βόμβα» στην πλάτη, υποστηρίζουν ότι αυτά ποτέ προέκυψαν και ποτέ δεν ειπώθηκαν από την μικρή στην διάρκεια της επαφής τους με αυτή.
Παράλληλα, οι γιατροί από το Καραμανδάνειο υπογραμμίζουν ότι οι αναφορές της μητέρας για την άφιξη των γιατρών αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στη Τζωρτζίνα είναι ψευδείς, με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου, κάτι που θα το καταθέσει και στις Αρχές.
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Πώς εξελίσσονται οι έρευνες των Αρχών
Τέλος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι στελέχη της Κατεχάκη σημείωσαν ότι «η έρευνα που διεξάγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι περίπου στο 25-30% της συνολικής έρευνας. Έχει δημιουργηθεί η εικόνα για το τι φαίνεται να έχει συμβεί με το θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από τη Τζωρτζίνα. Η στόχευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. Έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο και ακολουθούν στοιχεία και αναφορές από το “Αγλαΐα Κυριακού”. Τα επόμενα 24ωρα θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής».
Ιατροδικαστές βλέπουν κοινά στοιχεία στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Τα παραπάνω στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες βλέπουν κοινά σημεία στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων είπε χαρακτηριστικά:
«Τα στοιχεία προέρχονται από τη δημοσιόποιηση όλων πορισμάτων των πραγματογνωμόνων. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι με τα συγκεκριμένα ευρήματα, το φαινόμενο του ασφυκτικού θανάτου δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τα δύο παιδιά. Υπάρχουν κοινά στοιχεία και στα δύο παιδιά».
«Ο τρόπος που επήλθε η ασφυξία θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σχολιάζοντας τη δήλωση – «βόμβα» του Θανάση Κατερινόπουλου για προσπάθεια ορισμένων να καλυφθούν οι μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών, ο κ. Λέων σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές πρέπει να καταγράφουν σε κάθε έκθεση κάθε κάκωση που προκύπτει κατά την εξέταση του σώματος. Καταγράφουμε όλα τα ευρήματα. Αν υπήρχαν εκχυμώσεις θα έπρεπε να είχαν καταγραφεί».
«Οι ιατρικοί φάκελοι στα παιδιά που παρέμεναν νοσηλευόμενα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Στο πρώτο παιδί θα μας πουν αν υπήρξε υπατική ανεπάρκεια», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λέων.