Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε για την καταγγελία που είχε γίνει το 2014 στην Πάτρα περί κακοποίησης.
Οι πληροφορίες για το περιστατικό κακοποίησης ήρθαν στο φως την Πέμπτη από τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα είχε καταγγείλει πως η Τζωρτζίνα είχε κακοποιηθεί, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν έγκυος.
Σήμερα, λοιπόν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας την εκπομπή του Οpen, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», επιβεβαίωσε πως είχε γίνει ανώνυμη αναφορά για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014, στον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο κ. Γιαννόπουλος εξήγησε ότι ανέτρεξαν στις υποθέσεις που υπάρχουν στο αρχείο του «Χαμόγελου του Παιδιού» για να εξακριβώσουν αν υπήρχε κάποια παλαιότερη αναφορά που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη οικογένεια.
Όπως είπε τόνισε, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανώνυμη καταγγελία που βρέθηκε στο αρχείο, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αναφορά με ένδειξη «Επείγον» στις 14 Αυγούστου του 2014 η οποία έκανε λόγο για κακοποίηση του εννέα μηνών τότε κοριτσιού, «ιδιαίτερα από τη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου» όπως έλεγε η ανώνυμη αναφορά, και η οποία στη συνέχεια όπως προβλέπει η διαδικασία, εστάλη στην Εισαγγελεία.
Ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε πως έμαθε από δημοσιογράφο ότι τελικά διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και η σύζυγος τότε ωρυόταν γιατί την κατηγορούσαν.
Πάτρα: Η έρευνα σταμάτησε χωρίς το μωρό να εξεταστεί από ιατροδικαστή
Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η καταγγελία
για κακοποίηση του παιδιού είχε γίνει σε Οργανισμό τον Οκτώβριο του 2014 από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του ζευγαριού,
Ο Οργανισμός απευθύνθηκε στον δήμο της Πάτρας και ακολούθησε επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι της οικογένειας, ωστόσο φαίνεται πως ο έλεγχος ήταν ανεπαρκής… Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξαν ότι όλα αυτά ήταν κακοήθειες και η έρευνα σταμάτησε, χωρίς καν το μωρό να εξεταστεί από ιατροδικαστή!
Σημειώνεται ότι οι Αρχές είχαν κάνει μόνο μία επίσκεψη στο σπίτι της οικογένειας μετά την καταγγελία και μάλιστα με προκαθορισμένο ραντεβού, επομένως τα στοιχεία, αν υπήρχαν, θα μπορούσαν να καλυφθούν.