«Δεν θέλω εκδίκηση, αλλά δικαίωση», είπε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.
Αυτή ήταν η αντίδρασή του, έπειτα από την πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή σε δίκη και των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού.
Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε με βούλευμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης να δικαστούν και οι 12 νεαροί για τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την ίδια να σημειώνει στην πρότασή της πως «ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο».
«Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη γνωρίζει το καθήκον της και θα πράξει προς όφελος όλης της κοινωνίας. Η θυσία του Άλκη θέλω να αποτελέσει ένα γεγονός ένωσης και όχι διχασμού» αναφέρει στο ThessToday.gr, ο κ. Αριστείδης Καμπανός, με τον ίδιο να προσθέτει πως πλέον όλα μπήκαν στην τελική ευθεία και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Ως κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας χαρακτήρισε την πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών ο κ. Καμπανός, και υπογραμμίζει πως το μόνο που ζητά και περιμένει είναι «οι θύτες να υποστούν αυτά που προβλέπει ο νόμος. Η οικογένειά μας δεν θέλει κάτι παραπάνω από αυτό».
Ο κ. Καμπανός εξακολουθεί να υποστηρίζει μαζί με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια πως σε περίπτωση που η υπόθεση παραπεμφθεί σε δίκη, αυτή θα έπρεπε να γίνει στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «το σίγουρο είναι πως θα δημιουργηθούν έκτροπα, και εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο. Δεν θέλω αυτό το γεγονός να διχάσει την πόλη μας, αλλά να μας ενώσει όλους σαν κοινωνία. Δεν αφορά καμία ομάδα».
Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης
Πάνω από 30 τραύματα είχε το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που δέχθηκε δολοφονική οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα τέσσερα από αυτά ήταν στο κεφάλι, ενώ άλλα δύο ήταν ρωγμώδη κατάγματα.
Η ιατροδικαστής, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.
Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ, Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, είχε περιγράψει τη βαναυσότητα των χτυπημάτων στο κεφάλι, στη μηριαία αρτηρία με το δρεπάνι, με το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και με λοστούς.