Παναγιώτης Καλλίνος, αρχικελευστής «Βέλους»: Ζητούσαμε να προστατευθεί και δεν μας άκουγε κανείς - iefimerida.gr

Παναγιώτης Καλλίνος, αρχικελευστής «Βέλους»: Ζητούσαμε να προστατευθεί και δεν μας άκουγε κανείς

Ζημιές στο αντιτορπιλικό «Βέλος» από τους θυελλώδεις ανέμους
Ζημιές στο αντιτορπιλικό «Βέλος» από τους θυελλώδεις ανέμους / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το λαβωμένο από τη θαλασσοταραχή στη Θεσσαλονίκη «Βέλος» μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο Open ο αρχικελευστής του ιστορικού αντιτορπιλικού πλοίου, Παναγιώτης Καλλίνος, μετά το ρήγμα που υπέστη στην πρύμνη του από τα χτυπήματα στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας το Σάββατο.

«Κι εγώ λαβωμένος ψυχικά είμαι γιατί η κατάσταση είναι απολύτως απαράδεκτη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλλίνος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «παρακαλούσαμε τόσο καιρό να μετακινηθεί το "Βέλος"».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Tο Βέλος δεν ήταν προστατευμένο...»

Ο αρχικελευστής του πλοίου του πολεμικού ναυτικού τόνισε ότι το «Βέλος» δεν ήταν προστατευμένο καθώς δεν βρισκόταν μέσα στο λιμάνι, αλλά στα ανοιχτά του Θερμαϊκού κόλπου, με τελικό αποτέλεσμα να πληγεί από δύο μεγάλους ανέμους, τον Βαρδάρη και τον νοτιοδυτικό.

«Κάναμε πολλές, διάφορες παραστάσεις και ζητήσαμε από την Περιφέρεια και από διάφορους φορείς να κάνουν κάτι», σημείωσε ο κ. Καλλίνος, υπογραμμίζοντας πως ζήτησε πολλές φορές το καράβι να προστατευτεί καθώς «γνωρίζαμε ότι εκεί που ήταν δεν ήταν προστατευμένο».

Επιπλέον, ο αρχικελευστής του «Βέλους» τόνισε ότι το Ναυτικό είχε κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει αλλά δεν μπορεί να υπερβεί τα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το «Βέλος» έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στην πρύμνη του, καθώς προσέκρουσε -λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν- στις δέστρες της προβλήτας όπου βρισκόταν (από το 2019), για να το επισκέπτεται το κοινό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Βέλος κινδύνευσε να βυθιστεί

Από την πρόσκρουση, το πλοίο υπέστη μεγάλο ρήγμα από το οποίο «έβαλε» νερά και κινδύνευσε να βυθιστεί. Αυτός ακριβώς ο κίνδυνος, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν, ήταν και ο λόγος για τον οποίο η διαδικασία μεταφοράς του στον ΟΛΘ (μπροστά από τον επιβατικό σταθμό “Μακεδονία”, εκεί όπου δένουν τα εμπορικά πλοία) από τα δύο ρυμουλκά, καθυστέρησε τόσο πολύ.

Οι Αρχές έκριναν ότι έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί το πλοίο και να προστατευθεί από ενδεχόμενες νέες φθορές και κατόπιν να ολοκληρωθεί η απάντληση υδάτων από το εσωτερικό του πλοίου ώστε να «ταξιδέψει» -με τη βοήθεια των ρυμουλκών, καθώς δεν διαθέτει προωστικό σκεύος- στον επόμενο σταθμό του.

Σημειώνεται ότι σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης των ζημιών που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό και αφού θα υπάρχει μια συνολική εικόνα των φθορών, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον επόμενο προορισμό του καθώς και για τον τρόπο και τον τόπο που θα επισκευαστούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο κ Καλλίνος:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒεΛος αντιτορπιλικό Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ