Το μαύρο σκόρδο έχει χαρακτηριστεί ως «υπερτροφή» και δικαίως. Η αντιοξειδωτική του δύναμη αλλά και η ιδιαίτερη γεύση του το έβαλαν για τα καλά στον γαστρονομικό μας ορίζοντα.
Πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϊλάνδη και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ανάρπαστο στη Δύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Η ισυορία του ωστόσο ξεκινάει από την αρχαιότητα, αφού ήδη από την κινέζικη μυθολογία αναφέρεται ως ελιξίριο αθανασίας.
Για την παραγωγή μαύρου σκόρδου στην Ελλάδα ένας από τους υπεύθυνους είναι και ο Βολιώτης, Παναγιώτης Γανωτής, ο οποίος δημιούργησε τη δική του μονάδα παραγωγής, στο κτήμα του παππού του, στο Κατηχώρι Βόλου. Τότε στην Ευρώπη υπήρχαν μόνο δυο αντίστοιχοι καλλιεργητές, ένας στην Ισπανία και ένας στην Αγγλία....
H ιστορία του Παναγιώτη και του μαύρου σκόρδου στο Bovary.gr