Επί 16 χρόνια, ο 49χρονος που συνελήφθη ως ο ενοικιαστής της αποθήκης-γιάφκα στο Παγκράτι κατάφερε να μείνει εκτός των ραντάρ της Αστυνομίας.
Έτσι, το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος είναι ο ακριβής ρόλος του 49χρονου, ο οποίος σημειώνεται πως στην παρούσα φάση δεν κατηγορείται για τρομοκρατία, αλλά για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα και συγκεκριμένα της παράνομης κατοχής χειροβομβίδων και όπλων, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Αυτό είναι και το αντικείμενο της έρευνας των στελεχών της Αντιτρομοκατικής. Να διαπιστώσουν, δηλαδή, εάν είχε επαφές με άτομα από το λεγόμενο «αντάρτικο πόλης» και, αν ναι, τι είδους επαφές ήταν αυτές.
Πρόκειται για αποθηκάριο του οπλισμού και των εκρηκτικών υλών; Ένα ακόμα ερώτημα που γεννιέται είναι αν θα μπορούσε να είναι συντάκτης προκηρύξεων ή να συμμετείχε στη σύνταξη αυτών, λόγω και των ακαδημαϊκών του γνώσεων, με αρμόδια στελέχη να κάνουν λόγω για ένα πολύ διαβασμένο άτομο, χαρακτηρίζοντάς τον «φιλόσοφο».
Παγκράτι: Εξετάζεται η σύνδεση με τον Επαναστατικό Αγώνα
Όσον αφορά στην αποθήκη-γιάφκα, προκαλεί εντύπωση πώς έγινε η επιλογή της ενοικίασής της για τόσα χρόνια, καθώς συνήθως επιλέγεται η μετακίνηση του οπλισμού και των εκρηκτικών υλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η σύνδεση με τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Δύο είναι τα στοιχεία που παραπέμπουν εκεί: η χρονολογία ενοικίασης, το 2008, αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη οργάνωση.
Παρόμοια υλικά χρησιμοποιήθηκαν και στην έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο υπουργείο Εργασίας, όμως -όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αρμόδιες πηγές- η βόμβα ήταν πιο εξελιγμένη.
Σημειώνεται πως στον Επαναστατικό Αγώνα συντάκτρια των προκηρύξεων ήταν η Πόλα Ρούπα, ωστόσο υπάρχουν οργανώσεις όπως η «Λαϊκή θέληση» και η «6η Δεκέμβρη», ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που είχαν αναλάβει με προκηρύξεις τους χτυπήματα και αποστολή σφαιρών και δεν αποκαλύφθηκαν τα μέλη τους.