Παγασητικός: Αυτό είναι το σκάφος που θα μαζέψει τα νεκρά ψάρια, μπήκε προστατευτικό δίχτυ - iefimerida.gr

Παγασητικός: Αυτό είναι το σκάφος που θα μαζέψει τα νεκρά ψάρια, μπήκε προστατευτικό δίχτυ

Δίχτυ και σκάφος θα βοηθήσουν στο μάζεμα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό
Δίχτυ και σκάφος θα βοηθήσουν στο μάζεμα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό / thenewspaper.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο σκάφος που θα αναλάβει τον καθαρισμό των νερών του Παγασητικού κόλπου έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου και θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thenewspaper.gr, τις επόμενες ώρες, η εταιρεία που ανέλαβε την εργολαβία θα αποστείλει επιπλέον τρία σκάφη, ενώ ήδη πέντε άτομα ετοιμάζονται για να ξεκινήσουν τη διαδικασία καθαρισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου που ήταν παρούσα στον ερχομό του σκάφους και στην έναρξη των εργασιών τόνισε στο ίδιο μέσο ότι «τα σκάφη είναι ευέλικτα για να προσεγγίζουν τις ακτές, ενώ το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί σε 4-5 ημέρες».

Το σκάφος που θα ξεκινήσει τον καθαρισμό των νεκρών ψαριών / thenewspaper.gr
Το σκάφος που θα ξεκινήσει τον καθαρισμό των νεκρών ψαριών / thenewspaper.gr

Τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

Παράλληλα τοποθετήθηκε το προστατευτικό πλέγμα που θα συγκρατεί τον όγκο των ψαριών ώστε να μην καταλήγουν στο Παγασητικό κόλπο από τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου (ΟΛΒ), στην εκβολή της σήραγγας της Κάρλας προς τον Ξηριά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Με το δίχτυ πλέον η πλειονότητα των ψαριών θα συγκρατείται στο σημείο. Από τον ΟΛΒ θα ξεκινήσει και την περισυλλογή των νεκρών ψαριών και από τις άκρες του Ξηριά, εκεί όπου τις τελευταίες μέρες έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες σοροί ψαριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ για να συγκρατήσει τα νεκρά ψάρια / thenewspaper.gr
Τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ για να συγκρατήσει τα νεκρά ψάρια / thenewspaper.gr
Τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ για να συγκρατήσει τα νεκρά ψάρια / thenewspaper.gr
Τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ για να συγκρατήσει τα νεκρά ψάρια / thenewspaper.gr

Μπέος: «Εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα για τη θάλασσα»

Σ όλες τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Βόλου από τη πρώτη στιγμή προκειμένου να αναχαιτίσει το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα στο Παγασητικό κόλπο αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο κ. Μπέος αρχικά διερωτήθηκε γιατί δεν τοποθετήθηκε έγκαιρα το προστατευτικό δίχτυ στο θυρόφραγμα της Κάρλας ώστε να αποτρέψει την εισροή των χιλιάδων νεκρών ψαριών στο λιμάνι και τις ακτές της πόλης. Στη συνέχεια προέτρεψε τους επαγγελματίες που πλήττονται από τη καταστροφή να προχωρήσουν μαζικά σε μηνύσεις και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις ενώ επισήμανε πως ο Δήμος βόλου θα διαθέσει και νομικό εκπρόσωπο για να χειριστεί όλο το θέμα. Ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώσουν άμεσα όλες τις ενέργειες που που απαιτούνται ώστε σε λίγες ημέρες ο Παγασητικός να καθαρίσει από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια.

Όπως ανέφερε: «Άλλη μία δύσκολη περίοδο μετά από τις φωτιές τις καταστροφικές πλημμύρες ο Βόλος και ο Παγασητικός βιώνει μία οικολογική καταστροφή μόνο που για αυτό βέβαια το περιβαλλοντικό έγκλημα υπάρχει ονοματεπώνυμο και αναρωτιέμαι βέβαια μέχρι πριν λίγο αυτοί οι περιβαλλοντολόγοι του κ…υ που βρίσκονται; θα πω και θα προσπαθήσω να καλύψω όλες τις πτυχές του θέματος γιατί για μας εδώ στο Βόλο είναι πολύ σημαντικό.

Την Δευτέρα με δηλώσεις του o κύριος περιφερειάρχης είπε ότι θα κλείσει το θυρόφραγμα την Παρασκευή, έκλεισε σήμερα. Εγώ δεν θα αποδώσω ευθύνες ούτε θα πω, θα κάνω επίθεση σε κάποια υπηρεσία, σε κάποιο θεσμικό παράγοντα γιατί εδώ υπάρχει πόνος. Αυτή τη στιγμή γιατί όμως δεν κάνουν το αυτονόητο τον Μάιο τον Απρίλιο τον Ιούνιο δηλαδή όχι να κλείσουν το θυρόφραγμα που δεν μπορεί να κλείσει, σύμφωνα με αυτά που μάθαμε το τελευταίο χρόνο από τους επιστήμονες, αλλά να βάζανε το προστατευτικό δίχτυ. Που ήταν αυτό το προστατευτικό δίχτυ; Που ήταν οι αρμόδιες υπηρεσίες και αυτοί που διαχειρίζονται όλη αυτή την κατάσταση ώστε να προστατέψουνε αυτό το όχι μόνο οπτικά αλλά και πραγματικά περιβαλλοντικά απαίσιο θέμα στην πόλη μας και όλη την Μαγνησία και φυσικά αυτή η οσμή που πλέον όλη η πόλη εισπράττει.

Σήμερα έλαβα δύο επιστολές από το λιμεναρχείο και το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας και αναφέρει: "Παρακαλώ είναι αποδέκτης εκτός από 56 άλλες υπηρεσίες και ο Δήμος βόλου και λέει ζητάει να κάνουμε και τις δικές μας ενέργειες". Ποιες ενέργειες να κάνουμε κ…ες; θα μπούμε εμείς με στη θάλασσα; Ποιος βάζει τα πρόστιμα για το παραμικρό που γίνεται μες στη θάλασσα;»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ