Τα Οινοξένεια «Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας» φέτος τον Αύγουστο για 7η χρονιά, είναι αφιερωμένα στην πολύτιμη και πολύπλευρη επίδραση του Κορινθιακού Κόλπου, στο κλίμα, στη γεωμορφολογία και τη γαστρονομία της Αιγιάλειας.
Οινοποιοί και γεύσεις της Αιγιαλείας
Για το λόγο αυτό η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ) και το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια που αποτελείται από τους οινοποιούς και άλλους επαγγελματίες της περιοχής με τους περίφημους αμπελώνες, διοργανώνουν ένα δεκαπενθήμερο αφιερωμένο στις παραδοσιακές γεύσεις της θάλασσας σε συνδυασμό με τα ποιοτικά κρασιά των ορεινών πλαγιών πάνω από τον Κορινθιακό Κόλπο.
Οι εκδηλώσεις γεμίζουν την κάθε ημέρα των Οινοξενείων με γαστρονομικά event, δράσεις στη θάλασσα και την ύπαιθρο, προβολή αντίστοιχων ταινιών, ανάδειξη θαλάσσιων και υπαίθριων μονοπατιών, μουσικές στην πόλη και στα οινοποιεία, λογοτεχνία και πρωτότυπα θεατρικά και χορευτικά δρώμενα.
15 μέρες επισκέψιμα τα οινοποιία της Αιγιαλείας
Οι τοπικοί σύλλογοι ναυσιπλοΐας καθώς και πλήθος τοπικών ομάδων και συλλόγων οργανώνονται γύρω από το θεσμό Οινοξένεια, για να παρέχουν μια ξεχωριστή εμπειρία στο κοινό.
Οι γευσιγνωσίες στα επισκέψιμα οινοποιεία και οι γευστικοί συνδυασμοί κρασιών και φαγητών στα εστιατόρια του δικτύου Οινοξένεια θα είναι καθημερινότητα για τους φίλους και επισκέπτες του θεσμού.
Ζαγόρι: Γαστρονομική πανδαισία με μανιτάρια και τρούφες [εικόνες]
Η πρόσφατη ένταξη του Κορινθιακού Κόλπου σε ζώνη Natura, ο οποίος προστίθεται στις υπόλοιπες και πολύ σημαντικές προστατευόμενες περιοχές της Αιγιάλειας, δίνει μια σημαντική περιβαλλοντική χροιά στα φετινά Οινοξένεια, η οποία αναδεικνύεται με συνεργασίες όπως με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακου Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) και την Αχαΐα Αναπτυξιακή με το σχεδιασμό ειδικών δράσεων.
Τα «Οινοξένεια μας καλούν», σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην μαγευτική Αιγιάλεια με όχημα τα τοπία και τις γεύσεις της, που θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 30 Αυγούστου!