Χωρίς ανταπόκριση παραμένει το αίτημα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων να χορηγηθούν από τον Άρειο Πάγο ανωνυμοποιημένα στατιστικά στοιχεία από τα δικαστήρια αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.
Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, στην απαντητική επιστολή της αναφέρει ότι ο σκοπός υποβολής του αιτήματος του δικηγορικού κόσμου «ταυτίζεται με τον δικό μου, που τον συμμερίζεται μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου», σημειώνοντας παράλληλα ότι το αίτημα δεν βρίσκει έρεισμα σε ουδεμία διάταξη του κώδικα δικηγόρων.
Η κ. Γεωργίου καταλήγει στην επιστολή της: «Θεωρώ δεδομένα τη μεταξύ μας αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό που συντελούν στην εξασφάλιση του κύρους της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης στη χώρα μας και την εκ μέρους όλων όσων είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή μ' αυτήν, ικανοποίηση για τον τρόπο απονομής της».
Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός, στο αίτημα που είχε αποστείλει, σημείωνε ότι με βάση στοιχεία του 2015 στην πολιτική Δικαιοσύνη εκκρεμούν περίπου 800.000 υποθέσεις, με χρόνο αναμονής εκδίκασης από ένα έως τρία, κατ΄ ελάχιστον, χρόνια ανάλογα με το δικαστήριο. Επιπλέον, τόνισε ότι τα τελευταία είκοσι τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καθυστερήσεις σε περισσότερες από 360 υποθέσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται απάντηση της Ολομέλειας στην άρνηση της προέδρου του Αρείου Πάγου.