Λαβράκια ΑΑΔΕ -Εντόπισε φοροδιαφυγή σε 3 επιχειρήσεις στην Αθήνα, μία στο Αγρίνιο με εικονικά τιμολόγια 50 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Λαβράκια ΑΑΔΕ -Εντόπισε φοροδιαφυγή σε 3 επιχειρήσεις στην Αθήνα, μία στο Αγρίνιο με εικονικά τιμολόγια 50 εκατ. ευρώ

ΑΑΔΕ
ΑΑΔΕ / φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή εντόπισε ο αλγόριθμος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω κυκλωμάτων έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων.

Πρόκειται για φοροδιαφυγή από 4 επιχειρήσεις, που προσεγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, βρήκαν εικονικά τιμολόγια σε:

  • Επιχειρήσεις εμπορίας κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συστημάτων, αξίας - μαζί με τον ΦΠΑ - 16,2 εκατ. ευρώ, για το 2019 και 2020. Πρόστιμο, 1,3 εκατ. ευρώ.
  • Επιχείρηση εμπορίου μηχανημάτων, στην Αθήνα, αξίας 11,8 εκατ. ευρώ για το 2022 και το 2023.
  • Επιχείρηση διαχείρισης ηλεκτρονικών συστημάτων, στην Αθήνα, για τα ίδια φορολογικά έτη, αξίας 8,9 εκατ. ευρώ.
  • Επιχείρηση εμπορίου ζωοτροφών, στο Αγρίνιο, για το 2022 και το 2023, αξίας 8,8 εκατ. ευρώ.

Και στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις, ο έλεγχος συνεχίζεται και επίκεινται ο καταλογισμός του αναλογούντος φόρου και των προστίμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ