Όταν η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης συναντά το viral trend «Dubai Chocolate», τότε δημιουργείται η «Ντουμπάτσα».
Ακολουθώντας τα social media και τις τάσεις που γίνονται viral, ένα μπουγατσάδικο στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να πειραματιστεί και να προσφέρει στους πελάτες του μία νέα συνταγή. Αντί για την κλασική μπουγάτσα, συστήνει την «Ντουμπάτσα».
Πώς γεννήθηκε το όνομα; Προέρχεται από τις λέξεις «Μπουγάτσα» και «Dubai Chocolate», το οποίο είναι ένα viral food trend που γεννήθηκε στο Tik Tok. Πρόκειται για μια συνταγή για μια παχιά μπάρα σοκολάτας με βελούδινη γέμιση κρέμας φιστικιού και τραγανών, σπασμένων φύλλων καταϊφιού. Είναι εμπνευσμένη από τη σοκολάτα της εταιρείας Fix Dessert Chocolatier, που βρίσκεται στο Ντουμπάι.
Τι είναι η «Ντουμπάτσα»
Επιστρέφοντας λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, το κατάστημα «Κατσέλης» δημιούργησε την «Ντουμπάτσα», η οποία αποτελείται από το κλασικό φύλλο της μπουγάτσας, αλλά αντί για την γλυκιά κρέμα που μπαίνει στο εσωτερικό της, βάζει πραλίνα φιστικιού, φιστίκια Αιγίνης και καβουρδισμένο φύλλο καταϊφι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αφού ψηθεί, σερβίρεται με πραλίνα φουντουκιού και επιπλέον φιστίκια Αιγίνης.
Η δημοτικότητας της νέας αυτής μπουγάτσας φαίνεται πως είναι μεγάλη, με το κατάστημα μάλιστα να την διαφημίζει και στα social media, με άκρως χιουμοριστικό τρόπο, να γίνεται viral και τους χρήστες να το αποθεώνουν για την ευρηματική ιδέα αλλά και τη γεύση της «Ντουμπάτσας».