Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τον νεκρό άνδρα που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα Airbnb στην Ομόνοια το μεσημέρι της Πέμπτης (13/3) προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές.
Όπως έχει γράψει από χθες το iefimerida.gr η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει αποκλείσει το σενάριο ο θάνατός του να προήλθε από εγκληματική ενέργεια και εστιάζει περισσότερο στο ενδεχόμενο είτε της αυτοκτονίας, είτε στο να πέθανε λόγω της συμμετοχής του σε ένα παιχνίδι ερωτικής αυτοϊκανοποίησης.
Υπενθυμίζεται πως το θύμα, αμερικανικής καταγωγής, βρέθηκε με μια σακούλα στο κεφάλι, έχοντας δεμένα τα χέρια του με μια ζώνη από μπουρνούζι, ενώ δίπλα του βρέθηκε μια φιάλη οξυγόνου φέρεται να είχε φέρει ο ίδιος στο διαμέρισμα.
Μπαλάσκας: «Εκεί κατευθύνονται οι αστυνομικές Αρχές»
Ο αστυνομικός αναλυτικής, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24 σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο άνδρας να έχασε τη ζωή του από ένα επικίνδυνο ερωτικό challenge ανέφερε: «Παλαιότερα αυτό το challenge γινόταν με ρόγχο, με ζώνη και γίνεται και με σακούλα. Εκεί κατευθύνονται οι αστυνομικές Αρχές. Θα δούμε και τις τοξικολογικές εξετάσεις γιατί δεν ήταν σε καλή κατάσταση όταν μπήκε στο διαμέρισμα. Τρέκλιζε. Δεν καταδεικνύεται τουλάχιστον από την πρώτη φάση ότι υπάρχει μια σοβαρή εγκληματική ενέργεια. [...]. Ο ιδιοκτήτης ανησύχησε, δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Ήταν να μπει η καθαρίστρια να καθαρίσει, χτυπούσε και δεν απαντούσε».
Αναλυτικά όσα είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας:
Καλλιακμάνης: «Δεν υπήρχε άλλο άτομο στο διαμέρισμα»
Για το θέμα μίλησε και ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έτσι φαίνεται, δεν είναι ακριβώς challenge, πρόκειται για ένα ερωτικό φετίχ. Λέγεται ερωτική ασφυξία ή αυτοερωτική ασφυξία. Ερωτική όταν υπάρχει κάποιος που σφίγγει τα χέρια γύρω από το λαιμό του θύματος ή με ένα σχοινί ή με οτιδήποτε άλλο. Ελέγχονται όλα τα ενδεχόμενα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπήρχε άλλο άτομο στο διαμέρισμα. Δείχνουν ότι την προηγούμενη ημέρα αυτός ο άνθρωπος μπήκε στο σπίτι του σε κακά χάλια. Είτε είχε πάρει ναρκωτικά, είτε είχε πιει. Βρέθηκε μόνος του, με δεμένα τα χέρια. Είχε στο κεφάλι μια σακούλα μέσα στην οποία είχε βάλει μια σωλήνα στην άκρη της οποίας υπήρχε μια φιάλη οξυγόνου. [...] Αυτό προκαλεί ανακοπή καρδιάς, νέκρωση του εγκεφάλου και θάνατο».