Αγρότες για μία μέρα έγιναν άνθρωποι της δημοσιογραφίας, της τέχνης και του πολιτισμού που συμμετείχαν στο Food Experience Πατάτας Νάξου 2020, το οποίο διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου το τριήμερο 28-30 Αυγούστου.
Μέσα σε ένα εύφορο πατατοχώραφο του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος οδηγούσε το τρακτέρ και από πίσω «κούκιζαν», δηλαδή… έσπερναν πατατόσπορο, οι αγαπημένοι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Μαρία Ανδρούτσου και Γιάννης Χατζηγεωργίου.
Μαζί τους, οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές Χριστίνα Πολίτη, Χρήστος Νέζος και Κώστας Τσουρός, οι σεφ που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό μαγειρικής «MasterChef», Δημήτρης Μπέλλος, Μαρία Μπέη και Κατερίνα Λένη, καθώς και δημοσιογράφοι, food bloggers και travel bloggers!
Όλα αυτά έγιναν για καλό σκοπό, καθώς δεκάδες κιλά πατάτες, μαζί με την εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ντόπια αμνοερίφια, θα προσφερθούν σε ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν παιδιά που έχουν ανάγκη, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», την «Κιβωτό του Κόσμου» και το Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, καθώς και σε ενορίες με συσσίτια όπως του Ιλίου και της Καισαριανής.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι τις ημέρες του event ο διάσημος Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ (γνωστός παγκοσμίως ως Salt Bae), βρέθηκε στη Νάξο και επισκέφθηκε το Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου, προκειμένου να δει από κοντά πώς παράγεται η πεντανόστιμη και ξακουστή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!
Μετά το τέλος του Food Experience Πατάτας Νάξου ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δεσμεύθηκε πως το 11ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, που αναβλήθηκε φέτος λόγω του κορωνοϊού, θα γίνει του χρόνου με χιλιάδες καλεσμένους, αρκεί βέβαια, να το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Φωτογραφίες: easnaxos.com