Αίσθηση, αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση της διάρρηξης των τεσσάρων θυρίδων στο υποκατάστημα τράπεζας του Ψυχικού, με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να αναζητούν εσωτερικό «δούρειο ίππο» αλλά και άτομα που είχαν πρόσβαση στο χώρο ως υπόπτους.
Κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, χρυσές λίρες, μετρητά και άλλα τιμαλφή, έκαναν φτερά από τέσσερις θυρίδες τράπεζας χωρίς οι δράστες να γίνουν αντιληπτοί. Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στις αρχές για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις μυστηριώδεις κλοπές.
Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν οι δύο κλειδαριές της κάθε θυρίδας, με τις αρχές να εξετάζουν αν έχει παραβιαστεί από τους δράστες η κλειδαριά του πελάτη ή αυτή της τράπεζας. Εξετάζεται επίσης και το ποιοι έχουν πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και το ποιος χειρίζεται τις κάμερες της τράπεζας.
Τα κοσμήματα των 3 εκατ. ευρώ και οι χρυσές λίρες
Το γαϊτανάκι των διαρρήξεων άρχισε να ξετυλίγεται στις 13 Νοεμβρίου, όταν γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων, εντόπισε ίχνη παραβίασης στη θυρίδα που διατηρούσε στο υποκατάστημα της τράπεζας. Από μέσα της είχαν κάνει «φτερά» όπως δήλωσε 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ. Άμεσα ενημερώθηκε η διεύθυνση της τράπεζας που προχώρησε σε έλεγχο των συνολικά 1.500 θυρίδων του υποκαταστήματος. Εκεί βρέθηκαν παραβιασμένες τρείς ακόμα θυρίδες με σπασμένες τις «γλώσσες» των κλειδαριών.
Στην τράπεζα του Ψυχικού κλήθηκαν οι κάτοχοί τους και παρουσία της αστυνομίας επιβεβαίωσαν τις κλοπές. Στην πρώτη περίπτωση, σύζυγος γνωστού επιχειρηματία, ισχυρίστηκε, ότι κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες, έκαναν φτερά από τη θυρίδα της. Κοσμήματα αξίας 1.000.000, δήλωσε ότι της έκλεψαν μια ακόμα σύζυγος επιχειρηματία, ενώ μια ακόμα γυναίκα κατήγγειλε ότι της εξαφάνισαν μέσα από τη θυρίδα της 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας.
Θα ρίξει φως στην υπόθεση η έρευνα εντός της τράπεζας
Οι θυρίδες είχαν ανοιχτεί τελευταία φορά από τους κατόχους τους τον περασμένο Αύγουστο, με τις αρχές να τοποθετούν χρονικά τις διαρρήξεις μέσα στο Φθινόπωρο. Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και το προφίλ των θυμάτων, καθώς όλες τους είναι γυναίκες, σύζυγοι γνωστών επιχειρηματιών και κάτοικοι των βορείων προαστίων. Ο αριθμός των καταγγελιών και ο τρόπος που «άδειασαν» οι θυρίδες, χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτό προκάλεσε προβληματισμό στις αρχές με την υπόθεση να διαβιβάζεται λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, από το Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Φως στο μυστήριο αναμένεται να ρίξει και η έρευνα που θα πραγματοποιήσει εσωτερικά η τράπεζα, στην οποία θα φανεί αν όλες οι διαδικασίες είχαν ακολουθηθεί βάση πρωτοκόλλου ή ένα υπήρχαν παρατυπίες που θα προδώσουν το δράστη. Το πόρισμα από αυτή την έρευνα θα παραδοθεί στις αρχές. Ήδη οι κάτοχοι των θυρίδων και υπάλληλοι του υποκαταστήματος έχουν δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ στην κατοχή της αστυνομίας έχουν περάσει όλα τα υλικά που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας που κρατάει αρχείο περίπου δύο μηνών.