Συγκινητικό: «Η Αλεξάνδρα παίζει μουσική με τα μάτια» -Ελληνας δημιούργησε εφαρμογή για ανθρώπους με παράλυση [βίντεο] - iefimerida.gr

Συγκινητικό: «Η Αλεξάνδρα παίζει μουσική με τα μάτια» -Ελληνας δημιούργησε εφαρμογή για ανθρώπους με παράλυση [βίντεο]

Η Αλεξάνδρα παίζει μουσική με τα μάτια
Η Αλεξάνδρα παίζει μουσική με τα μάτια / Φωτογραφία: Facebook @EyeHarp
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δημοφιλής λογαριασμός στο Instagram @hysteria_gr δημοσίευσε το απόγευμα της Τετάρτης ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα και τη μουσική, καταφέρνοντας μέσα σε λίγα λεπτά να μας συγκινήσει και να ζωγραφίσει στο πρόσωπό μας ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.

Σε αυτό παρουσιάζεται η Αλεξάνδρα να παίζει μουσική με τα μάτια της. Αυτό συνέβη χάρη στο EyeHarp, ένα λογισμικό που επιτρέπει σε ανθρώπους με τετραπληγία να παίξουν μουσική για πρώτη φορά στη ζωή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από μερικές ημέρες, η Αλεξάνδρα, χρησιμοποιώντας το καινοτόμο λογισμικό και μια ειδική κάμερα που εντοπίζει το βλέμμα, κατάφερε να παίξει μουσική. Για το πρώτο της μάθημα επέλεξε το «Χάρτινο το Φεγγαράκι» του Μάνου Χατζιδάκι, καταφέρνοντας να μας συγκινήσει.

Βίντεο: Η Αλεξάνδρα παίζει μουσική με τα μάτια

Το EyeHarp είναι το πρώτο μουσικό όργανο που παίζεται με τα μάτια και άνθρωποι με τετραπληγία μπορούν να παίξουν μουσική για πρώτη φορά. Οπως αναφέρει το video, σχεδόν 0% των ανθρώπων με τετραπληγία παίζουν μουσική και σκοπός του EyeHarp Association είναι να το αλλάξει αυτό!

Η ιστορία του EyeHarp

Το EyeHarp «γεννήθηκε» πριν από 11 χρόνια, όταν ένας φίλος μουσικός του Ζαχαρία Βαμβακούση, του εμπνευστή της ιδέας, ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτα. Τότε δεν ήταν σίγουρο αν θα ξαναπαίξει μουσική. Εκείνη την εποχή ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο μουσικό όργανο για τετραπληγικούς και έτσι δημιούργησε το EyeHarp.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βαμβακούσης με σπουδές στην επιστήμη υπολογιστών και μουσικός χρησιμοποίησε το EyeHarp για να διδάξει μουσική σε άτομα με αναπηρίες, γεγονός που του επέτρεψε να το βελτιώσει, κάνοντάς το προσιτό και εύκολο στη χρήση.

Πριν από δύο χρόνια, ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης και τα μέλη της ομάδας του EyeHarp ίδρυσαν το EyeHarp Association, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη του EyeHarp, αλλά και τη διάθεσή του σε χαμηλότερο δυνατό κόστος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσική τετραπληγία λογισμικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ