Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν σήμερα στο κοιμητήριο Άνω Λιοσίων όπου τελέστηκε το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο της Κυριακής Γρίβα.
Οι γονείς της Κυριακής Γρίβα έφτασαν νωρίς το πρωί στο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου σε βαρύ κλίμα, και συνομίλησαν με δημοσιογράφους.




Η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε μπροστά στο Α.Τ Αγίων Αναργύρων, την 1η Απριλίου του 2024, από τον πρώην σύντροφό της. Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών για την υπόθεση της δολοφονίας.
Η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών για θανατηφόρα έκθεση από υπόχρεο πρόσωπο διά παραλείψεως (κακούργημα), και διαβίβασε τη δικογραφία σε ανακριτή, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ευθύνες στους αστυνομικούς που δεν αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο ζωής που διέτρεχε η άτυχη 28χρονη, δεν την προστάτεψαν, παρά το ότι πήγε η ίδια στο αστυνομικό τμήμα να ζητήσει βοήθεια εξ αιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς του πρώην συντρόφου της, και δεν απέτρεψαν το μοιραίο.
Την τιμωρία των αστυνομικών οργάνων έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του θύματος.
Πρόσφατα, οι συγγενείς την άτυχης 28χρονης που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 37χρονο πρώην σύντροφό της λίγα μέτρα από την πόρτα του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων μέσω των δικηγόρων τους είχαν εκφράσει την οργή τους για τις πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν στους τέσσερις αστυνομικούς.
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο επέβαλε ολιγόμηνες ποινές αργίας και χρηματική ποινή στην επόπτρια, στην αξιωματικό υπηρεσίας, στον σκοπό του τμήματος καθώς και στον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης που δέχθηκε την κλήση της γυναίκας.
Όσον αφορά στον δράστη, η εισαγγελική πρόταση ήταν κόλαφος εναντίον του καθώς η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς του για ψυχολογικά προβλήματα και πρότεινε να δικαστεί για «φόνο εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».
Φωτογραφίες: INTIME/ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ