Με τον Κώστα Πάσσαρη να αποδέχεται, δια του συνηγόρου του, τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που του αποδίδονται στην δίκη που αφορά την αιματηρή απόδραση του από το Γενικό Κρατικό και μετέπειτα πράξεις του ,ως δραπέτη, το 2001, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.
Λίγες ώρες μετά την καταδίκη του Κώστα Πάσσαρη σε πολυετή κάθειρξη για απόπειρες δολοφονίας σε βάρος αστυνομικών και ληστείες το 2000, το ΜΟΕ άνοιξε σήμερα και την δεύτερη δικογραφία που βαρύνει τον 43χρονο κρατούμενο σε ρουμανικές φυλακές, ώστε να έχει τελεσιδικήσει και αυτή η υπόθεση πριν τεθούν ζητήματα παραγραφών.
Κώστας Πάσσαρης: Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξη
Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη δήλωσε πως ο εντολέας του αποδέχεται τις κατηγορίες , στάση που είχε τηρήσει και στην πρώτη δίκη η οποία έκλεισε με καταδίκη του, σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 έτη κάθειρξης.
Οι ανθρωποκτονίες για τις οποίες δικάζεται ο Πάσσαρης αφορούν τους αστυνομικούς του Τμήματος Μεταγωγών Αθανάσιο Δρακόπουλο και Διονύση Αλεβιζόπουλο , τον Φεβρουάριο του 2001, τους οποίους πυροβόλησε κατά την απόδραση του από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" όπου είχε μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης ο Πάσσαρης δικάζεται στην παρούσα δίκη για την δολοφονία της 22χρονης ιερόδουλης Blaga Slavcheva στις 10 Μαϊου 2001 στο Τροκαντερό, αμέσως μετά την συνεύρεση τους σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην περιοχή καθώς και για την δολοφονία της γιατρού Μαρίας Σαφού στην Κυψέλη στις 28 Αυγούστου 2001 , όταν εισέβαλε στο φαρμακείο της αδελφής της, που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, όπου βρισκόταν και το θύμα. Ο Πάσσαρης είχε πυροβολήσει τις δύο γυναίκες για άγνωστο λόγο καθώς δεν είχε πάρει ούτε χρήματα, ούτε φάρμακα. Επίσης κατηγορείται για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών ,μεταξύ των οποίων και αυτήν σε βάρος του σωφρονιστικού υπαλλήλου Ανδρέα Φυσέκη κατά την απόδραση του από το Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" και δύο ληστείες.
Ο κ. Φυσέκης ήταν ο πρώτος μάρτυρας που άνοιξε σήμερα την δίκη στο δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο, καταθέτοντας πως ακόμη και σήμερα δεν έχει απαντήσεις που θα ήθελε δεν τις έχει πάρει ακόμη.
Ο μάρτυρας περιέγραψε όσα συνέβησαν το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου μέσα στο Νοσοκομείο μέσα σε ελάχιστο χρόνο, λέγοντας πως ο κρατούμενος οδηγήθηκε εντός του ιδρύματος με δεμένα τα χέρια μπροστά αντί για πίσω όπως θα έπρεπε. Είπε επίσης πως ο ίδιος δεν γνώριζε πως ο κρατούμενος που μετέφεραν ήταν ο Πάσσαρης. Ανέφερε επίσης πως "μετά έμαθα ότι βγήκε από το νοσοκομείο, πήρε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα".
Ο οδηγός του οχήματος που έγινε η μεταγωγή, που κατέθεσε δεύτερος μάρτυρας υποστήριξε ότι ο 43χρονος κρατούμενος δεν ελέγχθηκε στην κλούβα όπως θα έπρεπε πριν αναχωρήσει από τον Κορυδαλλό. Και αυτός μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ποιος είναι ο κρατούμενος που μετέφεραν και ποια η διαβάθμιση του . Η Πολιτική Αγωγή προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο της μεταγωγής με την ένδειξη "Προσοχή: 'Ακρως επικίνδυνος κρατούμενος προς απόδραση".
Στο δικαστήριο κατέθεσαν μάρτυρες και για την δολοφονία της γιατρού Μαρίας Σάφη στην Κυψέλη μέσα στο φαρμακείο της αδελφής της η οποία έμεινε ανάπηρη.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Ιανουαρίου