Με τεχνητή νοημοσύνη και drones η δασοπυρόσβεση στον Υμηττό -Τι είναι το πρόγραμμα του ΣΠΑΥ - iefimerida.gr

Με τεχνητή νοημοσύνη και drones η δασοπυρόσβεση στον Υμηττό -Τι είναι το πρόγραμμα του ΣΠΑΥ

FORUM ΣΠΑΥ 2024 «Τεχνητή Νοημοσύνη & Ανθεκτικές Πόλεις - Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης»
FORUM ΣΠΑΥ 2024 «Τεχνητή Νοημοσύνη & Ανθεκτικές Πόλεις - Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης» / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΣΠΑΥ, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος πληθυσμιακά της χώρας, που στοχεύει στη θωράκιση ενός από τα πιο όμορφα και ιστορικότερα βουνά της Αττικής, του Υμηττού, καινοτομεί για ακόμα μία φορά με την υλοποίηση του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης.

Στην επίσημη τελετή έναρξης δόθηκε το σύνθημα για τη νέα εποχή που ξεκινά με στόχο να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Έξυπνο Δάσος» σε πανελλαδικό επίπεδο. Το project «SMART ΥΜΗΤΤΟΣ» είναι πολύ σημαντικό γιατί έρχεται να ενισχύσει το ήδη διαμορφωμένο δίκτυο προστασίας με τις εθελοντικές ομάδες, τις δεξαμενές νερού, τα υδροβόλα και κυρίως το πιο σημαντικό την πολιτική μας προστασίας, που πλέον και με τη χρήση νέας τεχνολογίας θα μπορεί να θωρακίσει στο 100% το βουνό..

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρουσία 8 Υπουργών, 80 Δήμαρχων από όλη την Ελλάδα και συνολικά 120 καταξιωμένων και διακεκριμένων ομιλητών (Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων κ.α.) ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος πρόβαλε το αυτοδιοικητικό όραμα που βασίζεται στη σκέψη «πως μπορούμε να συνδράμουμε το Κεντρικό Κράτος και πως μπορούμε να ενισχύσουμε τα όπλα πρόληψης στην Πολιτική Προστασία, χωρίς να περιμένουμε μόνο και να αποδείξουμε δια του παραδείγματος ότι η δράση φέρνει αποτελέσματα».

Το εμβληματικό έργο του ΣΠΑΥ, που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και φέρνει τις νέες τεχνολογίες στον Υμηττό, με δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΣΠΑΥ, με κάμερες ανίχνευσης πυρκαγιάς, χρήση drones, έξυπνους αισθητήρες, σύγχρονα συστήματα ψηφιακών επικοινωνιών και υλοποίηση καινοτόμων ψηφιακών δράσεων προστασίας και ανάδειξης του δασικού οικοσυστήματος παρουσιάστηκε και εντυπωσίασε τόσο για το πως μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη όσο και στην έγκαιρη καταστολή ενός φαινομένου πυρκαγιάς, μειώνοντας αισθητά τους ψευδοσυναγερμούς και προλαμβάνοντας εν τη γενέσει ένα συμβάν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και στο Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας εκεί όπου θα χτυπά η καρδιά του SMART ΥΜΗΤΤΟΥ. Πρόκειται για ένα Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο του ΣΠΑΥ που θα λειτουργεί για την εκπαίδευση των μαθητών, των εθελοντών και των στελεχών της πολιτικής προστασίας, διαθέτει Αίθουσα Συνεδριάσεων, Χώρους Έρευνας και διασύνδεσης με τα Πανεπιστήμια, καθώς επίσης και Ξενώνες που θα μπορούν να φιλοξενούν φοιτητές, ερευνητές και αποστολές Δήμων, Φορέων και Εθελοντικών Ομάδων από όλη την Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υμηττός βουνό Αττική δασοπυρόσβεση drones
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ