Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι, με Νίκο Χαρδαλιά και τον MW Γιάννη Καρακάση - iefimerida.gr

Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι, με Νίκο Χαρδαλιά και τον MW Γιάννη Καρακάση

Master class για τα κρασιά της Αττικής
Master class για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι από την Περιφέρεια / (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κρασιά που παράγονται στους αμπελώνες της Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της προβολής της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση του Παρισιού.

Τα ελληνικά κρασιά παρουσιάστηκαν στην έκθεση International & French Travel Market (IFTM) «Top Resa 2024» στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε εκδήλωση, όπου ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης -ένας από τους μόλις 400 στον κόσμο που κατέχουν αυτόν τον τίτλο- παρουσίασε σε 30 επαγγελματίες, sommeliers, δημοσιογράφους και αγοραστές, ένα ειδικό masterclass με τίτλο «Savatiano insights: a deep dive into Greece's classic grape».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης
Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης

Ελληνικα κρασιά σε έκθεση στο Παρίσι

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Σαββατιανού και της Ρετσίνας, που αποτελούν δύο από τις βασικότερες ποικιλίες των αττικών αμπελώνων και συνδέονται διαχρονικά με την ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, αφού εγκαινίασε το Περίπτερο της Περιφέρειας στην έκθεση, απηύθυνε χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση για τους αμπελώνες του λεκανοπεδίου αναφέροντας πως «αναδεικνύουμε το αττικό κρασί σε ένα κοινό που γνωρίζει και εκτιμά τον ποιοτικό οίνο. Η Περιφέρεια, είναι σταθερός αρωγός στις προσπάθειες των οινοπαραγωγών μας να προωθήσουν το μοναδικής ποιότητας αττικό κρασί στη διεθνή αγορά. Στηρίζουμε την επιχειρηματική τους δράση αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Η διασύνδεση του κρασιού με το υψηλό τουριστικό προϊόν της Αττικής είναι στρατηγική επιλογή για τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναδεικνύοντας τη σημασία του οινικού τουρισμού και το αποτύπωμα που αφήνει στο ΑΕΠ της χώρας, ο κ. Χαρδαλιάς, προσέθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προβάλλουμε και να στηρίξουμε τα αττικά οινοποιεία, να αναδείξουμε στη διεθνή αγορά τις ξεχωριστές ετικέτες των κρασιών μας. Ως πολύτιμα εργαλεία της αττικής γαστρονομίας, φέρουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και αποτελούν βασική παράμετρο στην ανάδειξη του brand-name της Μητροπολιτικής Αττικής, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως».

Στην εκδήλωση ανάδειξης των κρασιών της αττικής γης συμμετείχαν τα ελληνικά οινοποιεία: Kokotos Estate, Domaine Papagiannakos, Strofilia Winery, Mylonas Winery, Markou Vineyards, Nikolou Winery, Papagiannis Winery, Attinos Wines, Anastasia Fragou Winery, Liepouris Winery, Gikas Winery, Aoton Winery και Domaine Costa Lazaridi Oenotria Land.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ