Τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή, ενδεχομένως την βοήθησαν αλλά και τον κύκλο που ενδεχομένως επιχείρησε να στήσει στην Ελλάδα η Ρωσίδα κατάσκοπος που κυκλοφορούσε ως Μαρία Τσάλλα ερευνούν οι αρχές.
Πάντως οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόταν η Μαρία Τσάλλα, η υπάλληλός της, άνθρωποι της γειτονιάς, ακόμη και ο καθηγητής ιδιοκτήτης φροντιστηρίων σύντροφός της δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό για την δράσης της Ρωσίδας κατασκόπου την οποία γνώρισαν ως Μαρία Τσάλλα, ομογενή που είχε έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Η ίδια επιμελώς κάλυπτε τα ίχνη της και την πραγματική της ταυτότητα και ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στα πάντα. Ακόμη και στους λογαριασμούς της στα social media που επιμελώς είχε στήσει και στους οποίους συχνά πόσταρε προκειμένου να μην κινήσει υποψίες και να καλλιεργεί αυτή την αίσθηση κανονικότητας γύρω από το πρόσωπό της, επιμελώς έκρυβε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Σε καμία από τις φωτογραφίες της στους λογαριασμούς της στα social media δεν εμφανίζει ολόκληρο το πρόσωπό της. Επιμελώς, άλλοτε με πλεκτά, άλλοτε με καπέλα, ακόμη και με μια φωτογραφική μηχανή, φρόντιζε να μην δείχνει ποτέ ολόκληρο το πρόσωπό της, για ευνόητους λόγους όπως γίνεται τώρα αντιληπτό.
Η ταυτότητα της Μαρίας Τσάλλα
Ο Alpha έφερρε στο φως ωστόσο σήμερα τη φωτογραφία από την ελληνική ταυτότητα που είχε βγάλει, το έγγραφο της οποίας όμως- σύμφωνα με πληροφορίες- ακυρώθηκε σήμερα το πρωί.
Στη φωτογραφία από την ελληνική της ταυτότητα διακρίνεται ολόκληρο το πρόσωπο της κατασκόπου «Μαρία Τσάλλα».
Η Μαρία Τσάλλα είχε καταφέρει να αποκτήσει χαρτιά και να εγγραφεί ακόμη και στο δημοτολόγιο. Συγκεκριμένα φέρεται να γράφτηκε στα δημοτολόγια του Δήμου Αλιβερίου το 2018.
Την Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό όνομα της ρωσίδας κατασκόπου, εμφανίζεται να είχε βοηθήσει, το 2018 στο Αλιβέρι, ο δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος, πάντως, σε σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι δεν θυμάται την υπόθεση.