Ήρθα να επισκεφθώ τους γονείς μου γιατί το Ισλάμ επιτάσσει να επισκεπτόμαστε τους γονείς μας, λέει η κοπέλα που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της στο Βόλο, επειδή ασπάστηκε το Ισλάμ.
Η 24χρονη, η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο της τον πατέρα, μιλά για την απόφασή της να αλλάξει θρησκεία και να ασπαστεί τον Ισλαμισμό, γεγονός που εξόργισε τους γονείς της, που τη διέγραψαν μια για πάντα.
«Ο πατέρας μου ήταν κάθετος, δεν ήθελε τη μαντίλα, και δημιουργήθηκε ένταση. Είμαι καλύτερα. Δεν θέλω να φανούν οι μώλωπες. Με χτύπησε στο κεφάλι» εξομολογείται η νεαρή κοπέλα, μιλώντας στο Mega.
«Δεν γινόταν συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι καλός και ευγενικός. Αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το επιτρέψω να γίνει ξανά» συνεχίζει η 24χρονη, η οποία ζει πλέον μόνιμα στο Νιούκαστλ της Αγγλίας και εργάζεται στο πανεπιστήμιο, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Βιοϊατρική.
Ακολούθως, εξήγησε το λόγο που προχώρησε στην καταγγελία σε βάρος του πατέρα της. «Είναι δύσκολη η θέση μου, αλλά δεν μπορώ να μην εφαρμόσω αυτά που πιστεύω. Για μένα η έκθεση του γυμνού στις γυναίκες είναι πολύ κακό και το κατακρίνω πολύ».
Ο πατέρας της καταδικάστηκε χωρίς αναστολή σε τρία χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση.
«Η μαντίλα είναι σύμβολο αντίστασης»
«Όταν πήγα στα ΚΕΠ, μου ζήτησαν άδεια παραμονής επειδή φορούσα μαντίλα, ενώ έχω ελληνικό διαβατήριο. Για μένα η μαντίλα θεωρείται σύμβολο αντίστασης στα ιδεώδη του δυτικού κόσμου που θέλουν τη γυναίκα με συγκεκριμένα πρότυπα, όχι μόνο ως σύμβολο πίστης» είπε η 24χρονη, και επισήμανε πως αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ γιατί «το χιτζάμπ προάγει την αξιοποίηση της γυναίκας για τη διαλεκτικότητά της, για τα μη φυσικά, εξωτερικά χαρακτηριστικά της».
Κληθείσα να σχολιάσει τη βία, απ' όπου κι αν προέρχεται, έστειλε το δικό της μήνυμα: «Οσον αφορά στη βία, αυτό που θέλω να εκφέρω είναι πως ντροπή δεν είναι το να καταγγέλλουμε κάτι που καταπατά τα δικαιώματά μας, είναι να αφήνουμε άτομα να εκμεταλλεύονται τα δικαιώματά μας. Η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά διαφέρει πολύ από τον νόμο στην πράξη. Όταν ήρθα στον Βόλο υπήρξαν εκφράσεις από συμπολίτες που δεν τους ήξερα, ''α, είσαι εσύ η μουσουλμάνα'' και χειρονομίες και βρισιές».