Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: Ποινές κάθειρξης σε Σακκά και Δημητράκη - iefimerida.gr

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: Ποινές κάθειρξης σε Σακκά και Δημητράκη

αστυνομικοί με κρατούμενο για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ
Καθείρξεις σε Σακκά και Δημητράκη για τη ληστεία του ΑΧΕΠΑ / Φωτογραφία: voria.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κάθισαν το πρωί της Τετάρτης οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στη χρηματαποστολή του ΑΧΕΠΑ τον Ιούνιο του 2019.

Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών στον Κώστα Σακκά, για ληστεία, οπλοφορία και χρήση πλαστού αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής διαγωγής. Στον Γιάννη Δημητράκη επέβαλλε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών για τις ίδιες κατηγορίες, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά ενώ για την Δήμητρα Συριανού αποφάσισε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με τριετή αναστολή για απλή συνέργεια σε ληστεία. Σημειώνεται ότι της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προγενέστερου σύννομου βίου. Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι επιστρέφουν στις φυλακές, καθώς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις σημερινές τους απολογίες ενώπιον της έδρας οι κατηγορούμενοι, που ξεκαθάρισαν εξαρχής ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο, όπως αναφέρει το voria.gr, σημείωσαν πως αποφάσισαν να διαπράξουν τη ληστεία για να βγουν από το οικονομικό τέλμα στο οποίο είχαν περιέλθει. Τόνισαν, παράλληλα, ότι τα χρέη που είχαν από προηγούμενες δικαστικές τους υποθέσεις δεν τους επέτρεπαν να ορθοποδήσουν.

«Η συμμετοχή μου στην εν λόγω δράση αποτέλεσε μια παρενέργεια στη δυσμενή οικονομική μου κατάσταση», ανέφερε κατά την απολογία του ο Κώστας Σακκάς τονίζοντας ότι τσαλάκωνε τον εγωισμό του το γεγονός ότι δανειζόταν από φίλους και συγγενείς. Ο κατηγορούμενος, που είχε ξαναβρεθεί στη φυλακή, ανέφερε πως του ζητήθηκε να εξαγοράσει ποινή 22 μηνών και ότι δεν είχε τα αντίστοιχα χρήματα.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Δημητράκης τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του για τα γεγονότα εκείνης της μέρας. «Είναι ψέμα ότι θέλαμε να κάνουμε μια ληστεία για τρομοκρατία επειδή είμαστε παιδιά που έχουμε απασχολήσει στο παρελθόν», είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Τόνισε ακόμα πως άνοιξε ένα μαγαζί στην Αθήνα για να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, λόγω του χώρου στον οποίο ανήκει, είχε προβλήματα στο μαγαζί με την αστυνομία. «Δεν χωρούσα άλλο εκεί μέσα. Ένα οξύ αίσθημα αξιοπρέπειας με οδήγησε στο να μη γυρίσω στους γονείς μου για βοήθεια», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιγράφοντας τη μέρα της ληστείας, είπε πως απείλησε τους δύο άνδρες security «για να κάνω αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Αφού μπήκαμε στο αυτοκίνητο, εγώ κάθισα στη θέση του οδηγού και πέταξα το τσαντάκι με το όπλο στο πάτωμα. Ο Κώστας ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα. Σε μερικά λεπτά είχαν σπάσει ήδη το τζάμι και βρεθήκαμε μπροστά σε 10 πάνοπλους άνδρες. Δεν φέραμε καμία αντίσταση», σημείωσε.

Ο Δημητράκης ανέφερε παράλληλα πως δεν ήθελαν η Συριανού να έχει καμία εμπλοκή. Σύμφωνα με τις καταθέσεις και των τριών, τους ένωνε χρόνια φιλία και πολλές φορές η κατηγορούμενη τους είχε φιλοξενήσει όταν επισκέπτονταν τη Θεσσαλονίκη.

«Όταν μου είπαν τι θέλουν να κάνουν, επικράτησε αναστάτωση. Τους είπα όμως ότι θα βρίσκομαι κι εγώ εκεί σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά για να ενημερώσω δικηγόρους και γονείς», είπε η κατηγορούμενη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ