Το αδιαχώρητο γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά, όχι από εκδρομείς ή ταξιδιώτες, αλλά από πλοία τα οποία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς παραμένουν δεμένα.
Πλοία που εκτελούν δρομολόγια σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, αλλά την Κρήτη βρίσκονται δεμένα στο λιμάνι και περιμένουν υπομονετικά τη λήψη της 24ωρης απεργίας την ΠΝΟ και να ξεκινήσουν ξανά τα καθημερινά τους; δρομολόγια.

Ο χρόνος στο λιμάνι του Πειραιά μοιάζει σαν να έχει σταματήσει με όλα τα πλοία να είναι δεμένα και στη θάλασσα να μην κινείται τίποτα. Κάτι που συμβαίνει σπάνια αφού στον Πειραιά συνεχώς αποπλέουν και καταπλέουν πλοία.

Οι μεγάλοι άτυχοι της σημερινής απεργίας δεν είναι άλλοι από τους επαγγελματίες, όπως οι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση προκειμένου να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους και να φτάσουν στον προορισμό τους.

Υπενθυμίζεται πως τα πλοία θα είναι όλη μέρα δεμένα στα λιμάνια της χώρας, όχι μόνο στον Πειραιά, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά, από τις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα.

Πάντως η απεργία της ΠΝΟ δεν χαροποίησε σε καμία περίπτωση τους εκδρομείς του Πάσχα, οι οποίοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την Πρωτομαγιά και να μείνουν λίγο περισσότερο στα νησιά που είχαν επιλέξει, ωστόσο οι ναυτεργάτες τους... το χάλασαν.
Φωτογραφίες: Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ