«Η κυβέρνηση φέρνει ένα νόμο που εξορθολογίζει και βάζει κανόνες και διαφάνεια. Ο δήμος ως διαχειριστής έχει και την απόλυτη ευθύνη για τη λογοδοσία και την τήρηση των νόμων», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.
Μιλώντας λίγο πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης επί του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Λιβάνιος σημείωσε:
«Υπάρχει θέμα, αγωνία για τα ωδεία, για τον πολιτισμό, για τους παιδικούς σταθμούς. Θα λειτουργήσουν μια χαρά. Αντί να λέει ''δημοτικός οργανισμός χ'' θα λέει ''δήμος χ''. Το προσωπικό το ίδιο θα είναι, ίδιοι άνθρωποι. Θα μπορούν, κιόλας, να αξιοποιηθούν και σε άλλες θέσεις αυτοί οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι, για παράδειγμα, στις κοινωφελείς υπηρεσίες, που έχουν μια εμπειρία, να πάνε σε άλλο πόστο, να μπορούν να κριθούν διευθυντές, τμηματάρχες στο δήμο, να έχουν την εξέλιξή τους».
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε:
«Πιστεύετε ότι θα υπήρχε πιθανότητα να θίγεται κάπως το προσωπικό και να μην ήταν το ΚΚΕ από κάτω, στα κάγκελα; Λέω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πείτε μου μία σχέση εργασίας, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μεταφέρεται αυτομάτως στο δήμο. Ουδείς. Όλα τα προγράμματα μεταφέρονται μέσα στον δήμο».
«Πρέπει να συγκεντρώσουμε δυνάμεις. Αυτό γίνεται. Θέλουμε ισχυρότερα και δυνατότερα σχήματα. Δεν είναι υδροκεφαλισμός, είναι σύμπραξη δυνάμεων, και η σύμπραξη δυνάμεων αυτή για να γίνει θα έχει απαραίτητα και την ένωση και κανόνες. Ο κανόνας είναι απλός. Ένα λογιστήριο, ένας διευθυντής προσωπικού, καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, και σχολίασε:
«Ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται για την κατάργηση των κοινωφελών επιχειρήσεων. Τους κάνουμε δημόσιους υπαλλήλους και διαμαρτύρονται, για όνομα του Θεού. Ακούω το ΠΑΣΟΚ να διαμαρτύρεται για τη συγχώνευση, μας λέει ''το κάνετε υδροκέφαλο''. Αμάν, ναι; Το κόμμα που πήρε τις 6.500 κοινότητες και τις έκανε 1.034 δήμους, το κόμμα που πήρε 1.034 δήμους και τους έκανε 325, κατηγορεί για υδροκεφαλισμό τη συνένωση;».