Λάρισα: Τρεις φορές έγινε ΚΑΡΠΑ για να επανέλθει στη ζωή ο 9χρονος που πνίγηκε με πορτοκάλι σε σχολείο - iefimerida.gr

Λάρισα: Τρεις φορές έγινε ΚΑΡΠΑ για να επανέλθει στη ζωή ο 9χρονος που πνίγηκε με πορτοκάλι σε σχολείο

Νοσοκομείο Λάρισας
Νοσοκομείο Λάρισας / Φωτογραφία: intimenews ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται το 9χρονο αγοράκι που πνίγηκε την ώρα που έτρωγε πορτοκάλι χθες το μεσημέρι στο σχολείο του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε πλήρη καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το αγοράκι πνίγηκε την ώρα που έτρωγε πορτοκάλι στο δημοτικό σχολείο, προκαλώντας αναστάτωση. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στο σημείο μέσα σε τρία λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διασωληνωμένο στη Λάρισα το μικρό αγόρι

Για να επανέλθει στη ζωή, πραγματοποιήθηκε τρεις φορές καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς ο 9χρονος υπέστη καρδιακή ανακοπή. Η πρώτη προσπάθεια έγινε από τη νοσηλεύτρια του σχολείου, η δεύτερη από τους διασώστες του ΕΚΑΒ κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, και η τρίτη από τους γιατρούς στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μόλις το παιδί ανέκτησε τις αισθήσεις του, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, οι γιατροί το διασωλήνωσαν άμεσα και διακομίστηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη λάβει καταθέσεις από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Τι αναφέρει η γιαγιά του 9χρονου

Η γιαγιά του 9χρονου μίλησε στην εκπομπή «Live News» του MEGA, όπου ανέφερε ότι το παιδί έμεινε για ώρα χωρίς οξυγόνο:

«Με πήραν τηλέφωνο από το σχολείο και πήγαμε κατευθείαν. Έμεινε ώρα χωρίς οξυγόνο. Είναι διασωληνωμένο το παιδί, δεν ξέρουμε τίποτα, μόλις το φέραμε στο Πανεπιστημιακό στη ΜΕΘ. Περιμένουμε τι θα μας πουν. Μακάρι να γίνει το εγγονάκι μου καλά, μακάρι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λάρισα ΚΑΡΠΑ 9χρονος σχολείο πορτοκαλί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ