Ξενάγηση στους χώρους όπου διεξάγεται το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας, σε 14μελή αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε στα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι επιφορτισμένα με την αξιολόγηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, το στούντιο στο οποίο γίνεται το διαδικτυακό μάθημα και η βιντεοσκόπηση των μαθημάτων, καθώς επίσης και τους χώρους εργασίας των εκπαιδευτικών. Τα στελέχη είχαν την ευκαιρία, πέραν της παρουσίασης του έργου, να παρακολουθήσουν ένα κομμάτι της ασύγχρονης εκπαίδευσης και να συνομιλήσουν με μία από τις εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο «Ψηφιακό Φροντιστήριο» για την εμπειρία της.
Κυριάκος Πιερρακάκης: Tο «Ψηφιακό Φροντιστήριο» είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ σε ευρωπαϊκό επίπεδο
«Εκτιμούμε ότι το "Ψηφιακό Φροντιστήριο" είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης, ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ακριβώς επειδή συνιστά μια νέα χρήση της τεχνολογίας», δήλωσε με το πέρας της παρουσίασης ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Έρχεται να λύσει μια ανάγκη των πολιτών, των μαθητών, των μαθητριών στο πεδίο για περαιτέρω αρωγή στα μαθήματά τους, με ψηφιακό περιεχόμενο, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και εάν βρίσκονται», πρόσθεσε.
Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να επενδύει σε λύσεις για προβλήματα και προκλήσεις που συναντά κανείς στο πεδίο, καθώς, όπως είπε, αυτό «συμβάλλει στην αναβάθμιση της σχολικής καθημερινότητας».
«Τεράστια κατάκτηση το Ψηφιακό Φροντιστήριο»
«Το ΨΦ έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο, κι αυτό είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος της ψηφιοποίησης του περιεχομένου του σχολικού προγράμματος», κατέληξε ο υπουργός στις δηλώσεις του.
Αργότερα, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, ο υπουργός χαρακτήρισε το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» ως «τεράστια κατάκτηση» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σχόλια οικογενειών με άτομα με αναπηρία και δη ακουστική αναπηρία. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για παιδιά που είχαν ανάγκη τη νοηματική στην παράδοση του μαθήματος και που δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν αλλιώς σε ένα φροντιστήριο και δήλωσε συγκινημένος από τα μηνύματα που έρχονται στο υπουργείο από τις οικογένειες των παιδιών αυτών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» υλοποιείται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακά Αντικείμενα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ