Περισσότερα στοιχεία γύρω από τη δράση του Κύπριου ιλάρχου με το ψευδώνυμο «Ορέστης», που ομολόγησε πως σκότωσε τη Μαίρη Ρόουζ και άλλη μια γυναίκα από τις Φιλιππίνες, φέρνει στο φως η αστυνομική και δημοσιογραφική έρευνα στην Κύπρο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sigmalive, ο στρατιωτικός με το ψευδώνυμο «Ορέστης» ασχολούνταν και με τη φωτογραφία, παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές διαφόρων ηλικιών. Κάποια μάλιστα από τα μαθήματα αυτά τα έδινε στο Μιτσερό και στην περιοχή γύρω από το παλιό μεταλλείο, όπου εντοπίστηκαν τα δύο θύματά του.
Παρέδιδε μαθήματα στο σημείο του εγκλήματος
Πρώην μαθητής του μιλά στο κυπριακό κανάλι και αποκαλύπτει πως δεν θα υπέθετε ποτέ πως ο 35χρονος άνδρας από την Κύπρο θα μπορούσε να κάνει ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. «Αν με ρωτούσες ποτέ ποιον θα υποψιαζόσουν ότι βρίσκεται πίσω από τα εγκλήματα αυτά, πιθανόν να ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που να σκεφτόμουν» σημειώνει και προσθέτει πως υπήρξε πολύ προσιτός και εξαιρετικά συνεπής στα μαθήματά του. «Ερχόταν πάντα προετοιμασμένος στο μάθημα. Ένας ευχάριστος και προσιτός άνθρωπος, έτοιμος να δώσει λύσεις στις απορίες κάθε μαθητή του» αναφέρει σήμερα ο μαθητής που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το έγκλημα, ήταν γνωστό πως ο στρατιωτικός είχε πάθος για τη φωτογραφία, ενώ στο πορτφόλιο του εντοπίστηκαν δεκάδες φωτογραφίες με τοπία από την περιοχή όπου «ξεφορτωνόταν» τα θύματά του, στο Μιτσερό. «Μία τάξη μπορούσε να είχε και 20-30 πρόσωπα, διαφόρων ηλικιών. [... ]Μας οδηγούσε στο Μεταλλείο του Μιτσερού, εκεί στον τόπο του εγκλήματος. Είναι αυτό που λένε, ο δολοφόνος επέστρεφε στον τόπο του εγκλήματος» σχολιάζει ο μαθητής του από την Κύπρο.
Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, με τη σκοτεινή διπλή ζωή
Διαβάζουμε στα δημοσιεύματα των κυπριακών μέσων πως κανείς από το περιβάλλον του «Ορέστη» δεν υποψιαζόταν το παραμικρό. Θεωρούνταν αυτό που αποκαλούμε άτομο υπεράνω πάσης υποψίας. Υπηρετούσε με τον βαθμό του Ιλαρχου στο σώμα των Τεθωρακισμένων στην Κύπρο, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία του, χαρακτηρίζεται χαμηλών τόνων, επαγγελματίας, πρόθυμος στις αποστολές και καθόλου συγκρουσιακός.
Το ψευδώνυμο Ορέστης το χρησιμοποιούσε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και στην υπηρεσία γνωριμιών όπου και ψάρευε τα θύματά του. Μάλιστα, ο 35χρονος φαίνεται πως συνομιλούσε μέσω της εφαρμογής με 4 ακόμη Φιλιππινέζες που σήμερα αγνοούνται στην Κύπρο, εγείροντας ανησυχίες για την τύχη τους.
Χθες, η Αστυνομία άρχισε να ερευνά τα τρία οχήματα του υπόπτου προς εντοπισμό τεκμηρίων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα κινητά του τηλέφωνα. Επίσης με αίτημά του, διαγράφηκε ο λογαριασμός του στο facebook.
Τη συνδρομή της Europol ζητά η Κύπρος
Παράλληλα, διαβάζουμε στο Philenews, πως έχει ζητηθεί από την Κύπρο, η συνδρομή ειδικών της Europol, καθώς το έγκλημα χαρακτηρίζεται πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα. Η βοήθεια που ζητήθηκε σχετίζεται με εξειδικευμένα θέματα τα οποία προκύπτουν από τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ανάμεσα σ’ άλλα, ζητήθηκε η συνδρομή δικανικού ψυχολόγου ο οποίος θα βοηθήσει τους ανακριτές παρέχοντας τεχνογνωσία σε υποθέσεις πολλαπλών φόνων.
Το απόγευμα της Δευτέρας ταυτοποιήθηκε η σορός της Μαίρη Ρόουζ, ενώ μένει ακόμη να γίνει η ταυτοποίηση και του δεύτερου θύματος που όπως όλα δείχνουν είναι η Αριάν Λοζάνο. Από τις έρευνες της Πυροσβεστικής και ιδιωτικής εταιρίας στο σημείο και την παρακείμενη λίμνη, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η σορός της 6χρονης κόρης της Μαίρη Ρόουζ, Σιέρα.