Δύσκολη έως αδύνατη είναι η ανίχνευση κρυφών καμερών σε κλειστούς χώρους σύμφωνα με τεχνικό ηλεκτρονικών. Πώς παγιδεύουν τα δωμάτια και πώς μπορούμε να υποψιαστούμε την ενδεχόμενη ύπαρξή τους.
Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση με τα παγιδευμένα δωμάτια ξενοδοχείου στη Χαλκιδική, στα οποία ο ιδιοκτήτης τοποθετούσε κρυφές κάμερες παρακολουθώντας ανυποψίαστους πελάτες.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ο ξενοδόχος είχε καταγράψει 27 άτομα και η αρρωστημένη δράση του τερματίστηκε όταν ένα νεαρό ζευγάρι διαπίστωσε ότι υπήρχε συσκευή καταγραφής κι αποθήκευσης εικόνας και ήχου σε πρίζα του δωματίου. Συνολικά, στο κατάλυμα του εν λόγω ξενοδόχου εντοπίστηκαν έξι κάμερες οι οποίες ήταν τοποθετημένες σε φορτιστές κινητών.
Τεχνικός ηλεκτρονικών συσκευών εξηγεί στην κάμερα του Alpha, πώς μπορεί κανείς να τοποθετήσει κάμερες σε πολλά σημεία ενός δωματίου χωρίς να γίνουν αντιληπτές από μάτια που δεν είναι εξοικειωμένα. Το δυσάρεστο της υπόθεσης, είναι ότι οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε αντίστοιχα παγιδευμένα δωμάτια και πως μόνο έμπειρα μάτια και εξειδικευμένοι τεχνικοί θα τις διέκριναν είτε δια γυμνού οφθαλμού είτε χρησιμοποιώντας ανιχνευτές…
Ο τεχνικός, παγιδεύει το δωμάτιο με 12 (!) κρυφές κάμερες και λέει ότι σχεδόν κάθε αντικείμενο μπορεί να μετατραπεί σε κάμερα. Στο δωμάτιο, έχει τοποθετήσει κάμερα φορτιστή-usb, κάμερα βίδα, κάμερα τηλεκοντρόλ, κάμερα ξυπνητήρι, κάμερα ηλεκτρονικό κομπιουτεράκι και κάμερα ασφάλειας παραθύρου.
Οπως εξηγεί ο τεχνικός, θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και να κάνουμε έναν έλεγχο στο χώρο για τυχόν περίεργες συσκευές. «Αν έχει θύρες usb το πολύμπριζο θα πρέπει να μας προβληματίσει, καθώς επίσης κι ο ανιχνευτής καπνού», λέει χαρακτηριστικά.