Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ -Απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν - iefimerida.gr

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον πρόεδρο του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ -Απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν

Γραφείο ΕΚΠΑ
Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Ακαδημαϊκοί Διάλογοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Νοτάρης, δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους αμέσως μετά την ολοκλήρωση προφορικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η επίθεση από την ομάδα αγνώστων πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι δέχθηκε απειλές ακόμη και για τη ζωή του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Σωτήρης Νοτάρης περιέγραψε πως, κατά την αποχώρηση της ομάδας των αγνώστων, ένα από τα μέλη της τον απείλησε λέγοντάς του: «Εάν ξανακάνεις οτιδήποτε, θα σε σκοτώσουμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίθεση στον καθηγητή μέσα στο τμήμα Μαθηματικών

Όπως ανέφερε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, λίγα λεπτά αφότου ολοκληρώθηκε η προφορική εξέταση φοιτήτριας στο γραφείο του.

«Άνοιξε βίαια η πόρτα και εμφανίστηκε ομάδα 10-15 κουκουλοφόρων. Ξαφνιαστήκαμε και οι δύο από την εισβολή, αλλά προσπάθησα να "μετριάσω" την κατάσταση. Τι να θέλουν; "Αυτό (εννοείται που συμβαίνει) γιατί φέρνεις τους μπάτσους στο πανεπιστήμιο και κυνηγάς εργαζόμενους" μου είπε ένας», ανέφερε αρχικά ο κ. Νοτάρης. «Και αμέσως άρχισε η επίθεση. Ένας κρατούσε ένα δοχείο με κόκκινη μπογιά, άλλοι είχαν αυγά στα χέρια. Εκείνος με την μπογιά την εκσφενδόνιζε σε όλο τον χώρο. Οι άλλοι πετούσαν τα αυγά. Η φοιτήτρια ήταν έντρομη», συνέχισε.

«Όταν τελείωσαν τα "πυρομαχικά", άρχισαν να διαλύουν το γραφείο. Έσπασαν υπολογιστές, οθόνες, πέταξαν τα χαρτιά κάτω», κατέληξε.

Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα άγνωστοι επιτέθηκαν και στη γραμματέα των τομέων του τμήματος, με τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Μαθηματικών να ανακοινώνουν αποχή από τα μαθήματα προχθές, Τετάρτη, και χθες, Πέμπτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του τμήματος Μαθηματικών

«Μετά τα απαράδεκτα περιστατικά της εισβολής και επίθεσης ομάδας κουκουλοφόρων στο γραφείο του προέδρου του Τμήματος Μαθηματικών και της θρασύδειλης επίθεσης στη γραμματέα των Τομέων, τα οποία έλαβαν χώρα την Παρασκευή 14/2, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος αποφάσισαν να προβούν σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα την Τετάρτη 19/2 και την Πέμπτη 20/2. Η συμβολική αυτή κίνηση έχει στόχο την ανάδειξη των σοβαρότατων ζητημάτων του ελλείμματος ασφάλειας και της δυσχερούς κατάστασης των υποδομών του Μαθηματικού Τμήματος, γεγονότα που υποβαθμίζουν τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού καθώς και τις συνθήκες φοίτησης των φοιτητών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Εγιναν όλες οι σχετικές ενέργειες μετά το περιστατικό:
ΕΔΕ, καταγγελία στην αστυνομία, αύξηση της φύλαξης

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας σχολιάζοντας το περιστατικό ανέφεραν πως σύμφωνα με το ΕΚΠΑ έγιναν όλες οι σχετικές ενέργειες μετά το περιστατικό:
ΕΔΕ, καταγγελία στην αστυνομία, αύξηση της φύλαξης στο Μαθηματικό.

Παράλληλα προσθέτουν πως στο σύνολο των ΑΕΙ η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι δεδομένη. Στο ΕΜΠ για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση δεν υπάρχει πια καμία ενεργή κατάληψη. Το απόστημα αυτό σπάει μέσα από διαρκείς κλήσεις και παρεμβάσεις της αστυνομίας όπου χρειαστεί από την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις πρυτανικές αρχές. «Μόνο με συστηματικό τρόπο θα καταφέρουμε να μηδενίσουμε το κοντέρ και να μην υπάρχει πια κανένα τέτοιο περιστατικό», πρόσθεσαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΠΑ επίθεση καθηγητής κουκουλοφόροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ