Στον Καθεδρικό Καθολικό Ναό της Αθήνας, αρκετοί πιστοί έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί για να αποτίσουν φόρο τιμής και να προσευχηθούν για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο του iefimerida.gr, η ατμόσφαιρα είναι συγκινητική, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να στέκονται σιωπηλοί, προσευχόμενοι για τον Πάπα που για χρόνια υπηρέτησε με αγάπη, αφοσίωση και πίστη το αξίωμά του. Ο Καθεδρικός Καθολικός Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη βρίσκεται στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας.
Στο εσωτερικό του ναού έχει τοποθετηθεί βιβλίο συλλυπητηρίων, στο οποίο οι πιστοί γράφουν λίγα λόγια για τον Πάπα, σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης. Ο ναός παραμένει ανοιχτός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για όσους θέλουν να τον τιμήσουν.
Δείτε εικόνες και βίντεο από τον Καθολικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη:








Εικόνες και βίντεο: iefimerida.gr / Ειρήνη Μίλη