Σημειώσεις για το πώς θα έκανε την επίθεση είχε αφήσει ο 51χρονος που σήμερα το πρωί τραυμάτισε με κατσαβίδι τέσσερα άτομα στο Κορωπί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο δράστης είχε αφήσει το κινητό του και σημειώσεις σε ένα μαγαζί πριν κάνει τις επιθέσεις, στις οποίες έλεγε ότι «θα δημιουργήσω ένα περιστατικό για να έρθουν αστυνομικοί και όταν έρθουν θα τους σκοτώσω, για να γίνω ήρωας».
Το χρονικό του επεισοδίου -Η επίθεση στο λεωφορείο
Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος επιτέθηκε αρχικά μέσα σε λεωφορείο σε έναν επιβάτη, τον οποίο τραυμάτισε στο κεφάλι με κατσαβίδι και στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου επιτέθηκε και τραυμάτισε αρχικά τον αξιωματικό υπηρεσίας και στη συνέχεια τον διοικητή και μια γυναίκα αστυνομικό που έσπευσαν για βοήθεια.
Καρέ-καρέ η επίθεση στο λεωφορείο:
Ο διοικητής του ΑΤ φέρει τραύματα στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί δέχτηκαν χτυπήματα στα χέρια και στα πόδια, στην προσπάθεια να τον ακινητοποιήσουν. Τόσο ο πολίτης, όσο και οι αστυνομικοί χρειάστηκαν ράμματα στα σημεία που τραυματίστηκαν, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Τον πυροβόλησαν στο πόδι για να τον ακινητοποιήσουν
Για τη σύλληψη του δράστη κλήθηκε στο σημείο και η ΕΚΑΜ, αλλά δεν χρειάστηκε, καθώς τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ που έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε τον δράστη στο πόδι για να τον ακινητοποιήσει καθώς επιτέθηκε και στον ίδιο με το κατσαβίδι, όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δράστης, ελληνικής υπηκοότητας, στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για εξύβριση και κλοπές.