Τις δομές του «Εργαστηρίου Λίλιαν Βουδούρη» στα Άνω Λιόσια επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου.
Η κ. Μιχαηλίδου προσκλήθηκε από τους υπευθύνους της δομής με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου εμβολιαστικού κύκλου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για ζητήματα λειτουργίας. Οι ωφελούμενοι ξενάγησαν την υφυπουργό στα δωμάτιά τους, αλλά και στα εργαστήρια κεραμικής, ζωγραφικής, κηροπλαστικής, καθώς και στην αίθουσα με τους αργαλειούς.
Μιχαηλίδου: Βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στους πιο ευάλωτους
«Η ολοκλήρωση των εμβολιασμών των πλέον ευάλωτων, όπως είναι οι συμπολίτες μας με αναπηρίες, τους παρέχει την απαραίτητη ασπίδα προστασίας απέναντι στην πανδημία. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας όπως και στο προσωπικό που τους φροντίζει, διασφαλίζοντας κατά προτεραιότητα τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε όλους τους συμπολίτες μας που νόσησαν, τους συμπολίτες μας που έχασαν αγαπημένους τους», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την επίσκεψή της και συνέχισε: «Να μην ξεχνάμε επίσης ότι οι ηλικιωμένοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπως και οι χρονίως πάσχοντες έχουν στερηθεί ακόμα και την παρουσία των προσφιλών τους ατόμων, των αγαπημένων τους. Είναι υποχρέωση όλων μας, όχι μόνο απέναντι στον εαυτό μας αλλά και απέναντι στους συμπολίτες μας να θωρακιστούμε ενάντια στον κορωνοϊό. Τα εμβόλια που χάρη στην επιστήμη διαθέτουμε είναι αποτελεσματικά και πολύ ασφαλή, ενώ υπάρχει ένα σωστά οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού από τον ΕΟΔΥ και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».
Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Το Εργαστήρι» που λειτουργεί ως Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), ανήκει στο Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργούν πέντε στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Σε αυτές διαμένουν 90 ενήλικες με νοητική υστέρηση υπό την επίβλεψη ειδικών οικόσιτων φροντιστών και την υποστήριξη ειδικής επιστημονικής ομάδας. Το Εργαστήρι λειτουργεί από το 1984 και διοικείται αποκλειστικά από γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες.