Τη δική τους μάχη δίνουν καθημερινά ιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της χώρας με το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.
Οσον αφορά τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε ότι έχουν καταγραφεί 22 θάνατοι, οι οποίοι αφορούν σε 18 άνδρες και τέσσερις γυναίκες.
Από τους θανάτους αυτούς, 21 αφορούσαν ασθενείς με υποκείμενο νόσημα. Ο μέσος όρος ηλικίας όσον έχασαν τη μάχη με τη ζωή ήταν τα 75 έτη. Συνολικά, μέχρι και τη χθεσινή ενημέρωση στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί 821 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού. Από τους θετικούς ασθενείς οι 134 παραμένουν για νοσηλεία. Από αυτούς, οι 53 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ο μ.ο ηλικίας τους είναι τα 67 έτη και σχεδόν όλοι πάσχουν από επικείμενο νόσημα.
Η εκτίμηση Τσιόδρα: Γιατί περισσότεροι άνδρες και όχι γυναίκες;
Ο κ. Τσιόδρας, επανέλαβε ότι ο κορωνοϊός προσβάλλει περισσότερο τους άνδρες απ ότι τις γυναίκες, και αυτό συμβαίνει και με άλλους παρόμοιους ιούς.
«Οι άντρες κάνουν πιο σοβαρές επιπλοκές και χάνουν τη μάχη συχνότερα από τις γυναίκες», επισήμανε, αλλά είπε ότι δεν γνωρίζουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό και συμπλήρωσε ότι «εκτιμούμε πως πιθανότατα σχετίζεται με τον τρόπο ζωής των ανδρών καθώς καπνίζουν περισσότερο και κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. Από την άλλη φαίνεται μια ευεργετική συσχέτιση των ορμονών με τον κορωνοϊό «οι οποίες ενδέχεται να δρουν προστατευτικά για τις γυναίκες», όπως είπε. Ούτως ή άλλως γνωρίζουμε ότι «οι γυναίκες έχουνε καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα από τους άνδρες», κατέληξε στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης.