Αύριο το τελευταίο «αντίο» στον καθηγητή Κωνσταντίνο Κεραμέα, πατέρα της Νίκης Κεραμέως -Τι ζητά η οικογένεια - iefimerida.gr

Αύριο το τελευταίο «αντίο» στον καθηγητή Κωνσταντίνο Κεραμέα, πατέρα της Νίκης Κεραμέως -Τι ζητά η οικογένεια

Η υπ Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο πατέρας της
Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του καθηγητή Κωνσταντίνου Κεραμέα.

Πρόκειται για τον πατέρα της υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία τον αποχαιρέτισε με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού Κωνσταντίνο Δ. Κεραμέα, Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κηδεύουμε την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Α' Κοιμητηρίου Αθηνών» αναφέρουν στην αναγγελία κηδείας η σύζυγος Μαριλένα, τα τέκνα Δημήτρης – Μαρία και Νίκη – Δημήτρης, τα εγγόνια Μυρτώ – Κωνσταντίνος – Λουκάς – Μαρίνα – Κωνσταντίνος και λοιποί συγγενείς και φίλοι.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του εκλιπόντος θα επιθυμούσε να ενισχυθούν εις μνήμην του το επιστημονικό έργο και οι φοιτητές νομικής, μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός:

Τράπεζα: ALPHA BANK
Δικαιούχος: Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός
Αιτιολογία: Κεραμεύς
IBAN: GR11 0140 1240 1240 0200 2006 831

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς

Ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς ήταν διακεκριμένος νομικός, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εκλιπών, πατέρας της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21/4/1937. Ήταν ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα 40 και πλέον χρόνια της ακαδημαϊκής του πορείας, συνέδεσε τη δραστηριότητά του με την διδακτική, επιστημονική και ερευνητική προσφορά, ιδίως στον κλάδο του αστικού δικονομικού δικαίου, συγκριτικού δικαίου και διεθνούς δικονομικού δικαίου, έχοντας διδάξει σε πολλές νομικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έλαβε πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (1960) και διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1962).

Διετέλεσε βοηθός στην έδρα αστικού δικαίου του ΑΠΘ και εν συνεχεία εντεταλμένος υφηγητής (1967), τακτικός καθηγητής της έδρας της Πολιτικής Δικονομίας στο ΑΠΘ (1971) και ακολούθως τακτικός καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας του ΕΚΠΑ (1982). Δίδαξε πολιτική δικονομία, συγκριτικό δίκαιο και διεθνές δικονομικό δίκαιο σε πολλά ξένα πανεπιστήμια (ιδίως Βερολίνο, Αμβούργο, Paris II, Tulane, Louisiana State University, Ohio State University, Ghent) και έδωσε διαλέξεις σε πάνω από 90 ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά πανεπιστήμια. Το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα εγχειρίδια, μονογραφίες, συστηματικά έργα και κατ' άρθρο ερμηνείες. Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ νομικής των Πανεπιστημίων του Αμβούργου (1993), Paris ΙΙ Pantheon-Assas (2000), Λιέγης (2003) και Βιέννης (2003). Διατέλεσε, επίσης, πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Συγκριτικού Δικαίου (1998-2006), διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου (1990-2007), πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1992-1995), πρόεδρος της Academic Cooperation Association (1996-2002), τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας (από το 1994), μέλος της Διεθνούς Ένωσης Νομικής Επιστήμης (από το 1993) και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δικονομικού Δικαίου (από το 1995), πρόεδρος της Ελληνικής Ενώσεως για τη Διαιτησία κ.αλ. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διπλωματικές διασκέψεις και συνόδους, συμπεριλαμβανομένων της Σύμβασης του Λουγκάνο και των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Ελλάδας στη Σύμβαση των Βρυξελλών, καθώς και σε επιτροπές εναρμόνισης του δικαίου των συμβάσεων, των αδικοπραξιών και της πολιτικής δικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, συμμετείχε ως διαιτητής σε διεθνείς διαιτησίες και άσκησε δικηγορία ενώπιον του Αρείου Πάγου και ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Μαριλένα Σαρρή-Κεραμέως (δικηγόρο), το γιo του Δημήτρη Κεραμέα (δικηγόρο), την κόρη του Νίκη Κεραμέως (δικηγόρο, βουλευτή & υπουργό παιδείας) και πέντε εγγόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκη Κεραμέως κηδεία Πατέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ