Περισσότερες από 1.000 είναι οι συνομιλίες που υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ του 27χρονου Πακιστανού που συνελήφθη στη Ζάκυνθο και του 30χρονου καθοδηγητή.
Πολλές από αυτές είχαν σβηστεί, με αποτέλεσμα να ανακτώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Υστερα από αυτές τις ανακτήσεις, είναι πιθανό τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να οδηγηθούν και σε άλλα άτομα που ίσως να είχαν στρατολογηθεί από τους δύο συλληφθέντες.
Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης δεν αποκλείουν να προκύψουν στοιχεία, ίσως, για κάποια από τα 10 άτομα, πακιστανικής καταγωγής, που κρατούνται από τις αρχές για διοικητική απέλαση και εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη του 27χρονου και του 29χρονου.
Δυσκολία εντοπίζεται στο γεγονός πως αυτές οι συνομιλίες είναι στη γλώσσα ούρντου, με αποτέλεσμα να είναι αρκετές ακόμα αυτές που πρέπει να μεταφραστούν.
Πώς προσπαθούσε να καλύψει τα ίχνη του ο «εγκέφαλος» του τρομοκρατικού δικτύου
Όσον αφορά τις επαφές με τον 30χρονο φερόμενο εγκέφαλο που έδινε τις εντολές από το Ιράν, όπως διαπιστώθηκε αρχικά, χρησιμοποιούσε ένα νούμερο το οποίο ανήκε στο Ντουμπάι. Από την έρευνα προέκυψε πως δεν είχε μπει ποτέ στην ελληνική επικράτεια.
Στην πορεία, όμως, ζήτησε από τον 27χρονο Πακιστανό να αγοράσει ένα ελληνικό νούμερο και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην εφαρμογή what’s app, όπως και έκανε.
Στη συνέχεια, αυτόν τον λογαριασμό τον χρησιμοποιούσε ο 30χρονος, χωρίς νούμερο, μόνο με τη συσκευή, στην προσπάθειά του να καλύψει τα ίχνη του.