Kimjang: Φτιάχνοντας κίμτσι σε μια ξεχωριστή γαστρονομική παράδοση της Κορέας - iefimerida.gr

Kimjang: Φτιάχνοντας κίμτσι σε μια ξεχωριστή γαστρονομική παράδοση της Κορέας

Κίμτσι
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα πευκόφυτο κτήμα της Αργυρούπολης, μία ημέρα όπου η θερμοκρασία είχε πέσει αισθητά στη Αθήνα, η πρεσβεία της Κορέας στην Ελλάδα και η κορεάτικη κοινότητα διοργάνωσε μια εκδήλωση-γνωριμίας με την παράδοση του Kimjang.

Το Kimjang είναι μια αναγνωρισμένη από την UNESCO παράδοση που αφορά την παρασκευή κίμτσι, το εμβληματικό πιάτο λαχανικών σε ζύμωση της Κορέας, που χρονολογείται τουλάχιστον από τον 13ο αιώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρασκευή πραγματοποιείται μετά τη συγκομιδή του φθινοπώρου και αποτελεί μια παράδοση κατά την οποία οικογένειες, γείτονες και ολόκληρα χωριά συγκεντρώνονται για να ετοιμάσουν μεγάλες ποσότητες κίμτσι για να τους συντηρήσουν κατά τη διάρκεια των μακρών χειμερινών μηνών. Το Kimjang αποτελεί παράδειγμα της κουλτούρας της Κορέας, δίνοντας έμφαση στο μοίρασμα, τη συνεργασία και τη σημασία της προετοιμασίας του φαγητού ως συλλογική δραστηριότητα.

Το Kimjang αποτελεί σημαντική υπενθύμιση για πολλούς Κορεάτες ότι οι ανθρώπινες κοινότητες πρέπει να ζουν σε αρμονία με τη φύση. Η προετοιμασία ακολουθεί έναν ετήσιο κύκλο. Την άνοιξη, τα νοικοκυριά προμηθεύονται γαρίδες, γαύρο και άλλα θαλασσινά για αλάτισμα και ζύμωση. Το καλοκαίρι, αγοράζουν θαλασσινό αλάτι για την άλμη. Στα τέλη του καλοκαιριού, οι κόκκινες πιπεριές τσίλι αποξηραίνονται και αλέθονται σε σκόνη. Στα τέλη του φθινοπώρου είναι η εποχή Kimjang, όταν οι κοινότητες φτιάχνουν και μοιράζονται συλλογικά μεγάλες ποσότητες κίμτσι για να εξασφαλίσουν ότι κάθε νοικοκυριό έχει αρκετό για να αντέξει τον μακρύ, βαρύ χειμώνα.

Η παρασκευή του Κίμτσι περιλαμβάνει πολλά στάδια: Το λάχανο μαρινάρεται πρώτα σε αλάτι για να μαλακώσει, και στη συνέχεια καλύπτεται με ένα γευστικό μείγμα από σκόνη τσίλι, σκόρδο, τζίντζερ, σάλτσα ψαριού που έχει υποστεί ζύμωση και άλλα καρυκεύματα.

Για την εκδήλωση Kimjang, η κορεατική κοινότητα προετοίμασε τα συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του μαριναρισμένου λάχανου και της καρυκευμένης γέμισης, εκ των προτέρων, επιτρέποντας σε όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν την εμπειρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέσβης Ju-seong Lim: Το Kimjang συνεργασίας και φροντίδας

Κατά την εκδήλωση ο πρέσβης Ju-seong Lim αναφέρθηκε στη σημασία του Kimjang ως σύμβολο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορέας και του μηνύματος της ανταλλαγής.

«Το Kimjang είναι κάτι περισσότερο από την απλή προετοιμασία φαγητού- είναι μια γιορτή της κοινότητας, της συνεργασίας και της φροντίδας του ενός για τον άλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτή την ουσιαστική παράδοση με τους Έλληνες φίλους μας, ενισχύοντας περαιτέρω τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Κορέας και Ελλάδας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορέα πρεσβεία Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ