Κέρκυρα: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο με τους μπότηδες -Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο - iefimerida.gr

Κέρκυρα: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο με τους μπότηδες -Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Μπότιδες Κέρκυρα
Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 11 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την πρώτη ανάσταση, εκατοντάδες «μπότηδες» έπεσαν από τα μπαλκόνια κτιρίων στην Κέρκυρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του kerkyrasimera.gr, οι Κερκυραίοι αλλά και επισκέπτες του νησιού, έριξα τους «μπότηδες» (μεγάλες πήλινες κανάτες) γεμάτους με νερό, για να ξορκίσουν το κακό, με τους παρευρισκόμενους να ζητωκραυγάζουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα έθιμο που έρχεται από το βάθος του χρόνου και στηρίζεται στο χωρίο του Ευαγγελίου «..ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως…».

Δείτε βίντεο με τους μπότηδες στην Κέρκυρα:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέρκυρα Μπότηδες έθιμο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ