Η υπόθεση με τον χαμό των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια, συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη.
Από τον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που έχασε η οικογένεια από την Πάτρα, οι Αρχές έχουν πιάσει το κουβάρι της τραγωδίας και προσπαθούν να ξετυλίξουν το «κουβάρι» των στοιχείων, ώστε να δώσουν απαντήσεις για το τι οδήγησε τις τρεις αδερφές στον θάνατο, με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο.
Στην υπόθεση αυτή αναφέρθηκε και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, ο οποίος είναι γνωστός από τις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις σε συμβάντα όπως αυτό, που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία.
Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star και ερωτηθείς εάν εκτιμά πως οι απαντήσεις θα υπάρξουν από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας ή από τις αντιπαραθέσεις, απάντησε: «Θα δέσουν όλα και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου».
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το ζευγάρι για την ψυχραιμία τους, για τον αγώνα που δίνουν για να βγει η αλήθεια. Εύχομαι να βγει η αλήθεια. Να πιαστούν, να συλληφθούν οι δράστες…», ανέφερε στη συνέχεια και εξιστορήθηκε: «Έζησα απώλεια, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν μπροστά μου. Και το γεγονός ότι ήρθαν στην εκπομπή και μίλησαν, δείχνει ότι τους ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια και ειλικρινά τους το εύχομαι να έχουν σύντομα αποτελέσματα θετικά».
Ο κ. Κατερινόπουλος συμπλήρωσε:
«Όταν χάνεις το παιδί σου... Είναι μεγάλη η δύναμη που έχουν αυτά τα νέα παιδιά. Μόνο και μόνο που ήρθαν στην εκπομπή σου, θέλει φοβερή δύναμη. Εγώ δεν ήθελα να βλέπω άνθρωπο. Ούτε τον αδελφό μου δεν ήθελα να βλέπω, δεν θα έβγαινα στα κανάλια. Τους το πιστώνω ως δύναμη ψυχής.
»Εύχομαι να λάμψει η αλήθεια, να πάρει ο κόσμος απαντήσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εγκληματική ενέργεια, να βάλουν και κάποιοι άλλοι επίδοξοι στο μέλλον μυαλό και να μην κάνουν τα ίδια πράγματα».
Κατερινόπουλος: Τα ερωτήματα για την υπόθεση της Πάτρας και το «εδώ "μπήκε" ανθρώπινο χέρι»
Επίσης, ο Θανάσης Κατερινόπουλος έθεσε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση. Το πρώτο ερώτημα που έκανε, είναι πώς εξηγείται ότι ο θάνατος των τριών παιδιών συνέβη αντίστροφα, δηλαδή από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κορίτσι, καθώς εάν πρόκειται για γονιδιακό πρόβλημα, θα περίμενε κανείς ότι πρώτα το μεγαλύτερο κορίτσι θα έπρεπε να εκδηλώσει μία σειρά συμπτωμάτων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα δυο.
Παράλληλα, τόνισε πως ο θάνατος και των τριών παιδιών συνέβη Σαββατοκύριακο, κάτι που -όπως είπε- επιστημονικά δεν εξηγείται και προκαλεί όπως είναι φυσικό, ερωτήματα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον προγεννητικό έλεγχο που κάνουν τα ζευγάρια που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά. «Εάν υπήρχε γονιδιακό ή κάποιο άλλο πρόβλημα, δεν θα βρίσκονταν;», διερωτήθηκε.
«Χωρίς να θέλω να δώσω ιδέες σε κανέναν Ο υδράργυρος σε συγκεκριμένο μέλος του σώματος, κατά την νεκροτομή, ανιχνεύεται; Είναι θανατηφόρος στο αυτί».
«Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία "άνοιξε" στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα… Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ "μπήκε" ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των Αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος.
Αναφορικά με το ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σαββατοκύριακο, εξήγησε πως «αν ήταν στο νοσοκομείο, δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε γιατρούς, είχαμε τις εφημερίες, θα καθυστερούσαν να πάνε… Μπορεί να υπήρξαν και κάποιες επισκέψεις κάποιων ανθρώπων να αλλάξουν αυτήν την άμοιρη μάνα, που ήταν εκεί τόσες ώρες. Δεν ξέρουμε αυτοί οι επισκέπτες ποια ήταν η σχέση τους. Υπάρχει και η ζήλια και ο φθόνος και η κακία και όλα... Δεν έχω σκοπό να ενοχοποιήσω κανέναν, ωστόσο επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύει να είναι συμπτώσεις».