Ερωτήματα γεννά η διαδικασία βάσει της οποίας δίνονται οι άδειες για λούνα παρκ έπειτα από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που παρουσίασε η ΕΡΤ με αφορμή το επερχόμενο παζάρι στη Λάρισα.
Βάσει των αποκαλύψεων προκύπτει ότι ιδιοκτήτες που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε ατυχήματα ή δυστυχήματα εξακολουθούν να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις, ακόμη και όταν έχουν καταδικαστεί.
Ενδεικτική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη στην ΕΡΤ, είναι η περίπτωση ιδιοκτήτριας λούνα παρκ στη Χαλκίδα, όπου τραυματίστηκε, τον Ιούλιο του 2009, μια 9χρονη. Η ίδια ήταν ιδιοκτήτρια στο λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή της το 2019 μια 13χρονη, στο ίδιο παιχνίδι. Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο παζάρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο.
Αν και στους όρους του διαγωνισμού περιπλαμβάνεται η προϋπόθεση να μην υπάρχει καταδίκη συναφή με την επαγγελματική δραστηριότητα, η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου λούνα παρκ κέρδισε τον διαγωνισμό, παρά το ότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το. θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.
Αποκαλύψεις στη σκιά της τραγωδία σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Η αποκάλυψη της ΕΡΤ για το επερχόμενο παζάρι στη Λάρισα έρχεται στη σκιά εξελίξεων της υπόθεσης του θανάτου 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Ο 19χρονος Γιάννης έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια του αδερφού και της μητέρας τους, όταν έπεσε από το παιχνίδι Crazy Dance στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.