Τον δικό της επίγειο παράδεισο έφτιαξε η οικογένεια Καρνέση λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, εκεί όπου φαίνεται ότι ο 76χρονος Αιγύπτιος, που προκάλεσε το μακελειό στη Γλυφάδα, είχε τον ρόλο επιβλέποντος, ενώ κατοικούσε εκεί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, το Τραγονήσι, ένα από τα νησιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών, αποτελεί το θέρετρο της εφοπλιστικής οικογένειας.
Οι Πεταλιοί έχουν αποκτήσει το προσωνύμιο «Μαλδίβες της Ελλάδας», λόγω της απαράμιλλης και εξωτικής τους ομορφιάς, στην έξοδο του Ευβοϊκού Κόλπου, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, απέναντι από το Μαρμάρι Ευβοίας.
Το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την έρευνα γύρω από τα κίνητρα που όπλισαν τα χέρια του 76χρονου Αιγυπτίου, Αριστείδη ελ Μπουράι, ή αλλιώς «Άρη», που αυτοκτόνησε αφού σκότωσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της, σύζυγο της αδελφής της και CEO της εταιρείας, Αντώνη Βλασσάκη, και τον πρώην καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη.
Υπό την επίβλεψη του Αιγύπτιου το Τραγονήσι
Όπως επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του Mega, ο Άρης διέμενε στο Τραγονήσι και ήταν ο άνθρωπος που συνδεόταν με τη διαχείριση του νησιού. Όλη η δραστηριότητα και διαχείριση των υποδομών στο νησί ήταν υπό την επίβλεψη του Αιγυπτίου.
Για περισσότερο από 35 χρόνια διέμενε εκεί ο Άρης και, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο 76χρονος Αιγύπτιος συνέχιζε να πηγαίνει στους Πεταλιούς μετά την απόλυσή του.
Κάτοικοι στο γειτονικό Μαρμάρι επιβεβαιώνουν ότι η σχέση του με την οικογένεια Καρνέση ήταν προσωπική. Εξάλλου, ο Άρης είχε έρθει από την Αίγυπτο σε πολύ μικρή ηλικία και, σύμφωνα με πολλούς, ήταν σαν πέμπτο παιδί της οικογένειας.
Όταν τα δύο αδέλφια, ο Σπύρος και η Μαρία Καρνέση, ήρθαν σε ρήξη, φαίνεται πως ο Άρης πήρε απόσταση από τη Μαρία και προσέγγισε τον Σπύρο.
Μια ματιά στο νησί αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος του πλούτου που διαθέτει η οικογένεια Καρνέση.
Απλήρωτος ΕΝΦΙΑ 2,5 εκατ. ευρώ
Το Mega μετέδωσε ότι τον έλεγχο του νησιωτικού συμπλέγματος, που βρίσκεται υπό την ομπρέλα της εταιρείας «Κτήμα Πεταλιοί», τον έχει η κόρη του Σπύρου Καρνέση, Αντζελίκ, η οποία είναι και πρόεδρος της εταιρείας. Aναφέρεται, επίσης, ότι ο ΕΝΦΙΑ στους Πεταλιούς που δεν έχει πληρωθεί ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ.
Η «κατάρα των Πεταλιών»
Οι οικογένεια Καρνέση κατοικούσε από το 1988 στους Πεταλιούς. Ο Άρης ήταν επιστάτης και φρόντιζε τον μικρό παράδεισο της εφοπλιστικής οικογένειας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Πεταλιοί πέρασαν από πολλά χέρια, ήδη από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο βασιλιάς Γεώργιος παίρνει το νησί, με την απελευθέρωση. Είναι χαρακτηριστικό, τη δεκαετία του '80, το πέρασμα στην ιδιοκτησία της κόρης του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα. Η «κατάρα των Πεταλιών», που δεν μπορούν να στεριώσουν σε άνθρωπο, κορυφώνεται με τη δικαστική διαμάχη Καρνέση-Εμπειρίκου.
Στα δικαστήρια ο Καρνέσης με τον εφοπλιστή Εμπειρίκο για τους Πεταλιούς
Οι Πεταλιοί αποτελούν ένα ακόμα μέτωπο δικαστικής διαμάχης του Σπύρου Καρνέση με τον εφοπλιστή Μαρή Εμπειρίκο, σχετικά με την ιδιοκτησιακή ταυτότητα του νησιωτικού συμπλέγματος.
Ήδη, κατά την τελευταία δεκαετία, η «Κτήμα Πεταλιοί Α.Ε.», που είναι ιδιοκτήτης των 10 νησιών (Μεγαλόνησος, Χερσονήσι ή Ξερονήσι, Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος ή Τραγονήσι και Φούντι), συνολικής έκτασης 22,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, λειτουργούσε για μεγάλο διάστημα με διοίκηση διορισμένη από τα δικαστήρια.
Πριν από δύο χρόνια, τον Μάρτιο του 2022, είχε γίνει εν μέρει δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του εφοπλιστή Μαρή Εμπειρίκου, που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2020, εναντίον του Σπύρου Καρνέση και της εταιρείας «Κτήμα Πεταλιοί Α.Ε.».
Στην πολυσέλιδη αγωγή του, ο Μαρής Εμπειρίκος ζητούσε να του αναγνωριστεί πως είναι μέτοχος του 50% της εταιρείας «Κτήμα Πεταλιοί Α.Ε.» και να ακυρωθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της «Κτήμα Πεταλιοί Α.Ε.» του 2019, με την οποία είχε διοριστεί διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης και μέλη της οικογένειάς του.