Καντερές για καιρό Μ. Εβδομάδας: «Αυτές θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες -Χωρίς στέγαστρο το ψήσιμο του οβελία» - iefimerida.gr

Καντερές για καιρό Μ. Εβδομάδας: «Αυτές θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες -Χωρίς στέγαστρο το ψήσιμο του οβελία»

Εκκλησία στη Σαντορίνη
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς ιδιαίτερες καιρικές εκπλήξεις αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με όσα λέει στο iefimerida.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές.

Όπως λέει ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκειά της αναμένονται, όπως συνηθίζεται, συννεφιές που θα δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υδράργυρος θα βρίσκεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ίσως και λίγο πιο πάνω, με τις πιο ζεστές ημέρες να είναι η Μεγάλη Τετάρτη και η Μεγάλη Πέμπτη όπου η θερμοκρασίες θα αγγίξει τους 26-28 βαθμούς Κελσίου στις νότιες περιοχές.

Για τον καιρό της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα

Όσον αφορά το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες ο κ. Καντερές σημειώνει: «Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε τοπικές βροχές, ωστόσο από ό,τι φαίνεται Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα θα κάνουμε με καλές καιρικές συνθήκες». «Την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές το σούβλισμα του οβελία θα γίνει χωρίς στέγαστρο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Αθήνα την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, ίσως και να τους ξεπεράσει. Όπως καταλήγει ο κ. Καντερές οι υψηλές θερμοκρασίες τέτοια εποχή δεν είναι ασυνήθιστες αφού και το 2016 στις 20 Απριλίου (ημέρα που πέφτει φέτος το Πάσχα) είχαμε σε Αθήνα, Λαμία και Λεωνίδιο 30 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ