Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που έφεραν την Εύα Καϊλή να έχει καταθέσεις ύψους 20.000.000 ευρώ σε τράπεζες του Παναμά προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειάς της.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έδωσε διευκρινίσεις, τονίζοντας πως πρόκειται για «κατασκευασμένες» ειδήσεις.
Χαρακτήρισε τα εν λόγω δημοσιεύματα «προδήλως και κακότεχνα πλαστογραφημένα» και μάλιστα κάλεσε τις Αρχές να παρέμβουν, ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι αυτός που «κατασκεύασε», όπως είπε, την εν λόγω είδηση.
Η δήλωση Δημητρακόπουλου:
«Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ. Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ.
Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως, δε, θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες».
Την Πέμπτη απολογείται η Εύα Καϊλή
Την Πέμπτη (22/12) αναμένεται, εν τω μεταξύ, η απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές ανακριτικές Αρχές για το Qatargate.
Το βασικό ζήτημα που αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών να την αφήσουν ελεύθερη υπό όρους είναι το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της και η Εύα Καϊλή γνώριζε την ύπαρξή τους, δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η πλευρά της τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια υπέθετε πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες αυτές, χωρίς όμως να είναι σίγουρη. Την ίδια ώρα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν έκανε κάτι προκειμένου να διαλευκάνει την κατάσταση.
Άλλοι δύο στόχοι της υπερασπιστικής γραμμής της αναμένεται να είναι η απόδειξη πως η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ, καθώς ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπόθεση φτάνει μέχρι το Μαρόκο (ίσως και σε άλλες χώρες). Επιπλέον, καλείται να αποδείξει ότι, αν αποφυλακιστεί, δεν θα μπορέσει να επηρεάσει την προανακριτική διαδικασία.