Κάηκαν από τον παγετό τα «ροζ χωράφια» με ροδακινιές στη Φλώρινα -«Η καταστροφή είναι ολοσχερής», δείτε βίντεο - iefimerida.gr

Κάηκαν από τον παγετό τα «ροζ χωράφια» με ροδακινιές στη Φλώρινα -«Η καταστροφή είναι ολοσχερής», δείτε βίντεο

Οι ροδακινιές στη Φλώρινα, το πριν και το μετά
Οι ροδακινιές στη Φλώρινα, το πριν και το μετά / Φωτογραφίες: iefimerida.gr

Οι εικόνες με τους καλλιεργητές ροδάκινου να γιορτάζουν την ανθοφορία των δέντρων σε πολλές περιοχές της χώρας, έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα τον γύρο του διαδικτύου καθώς τα «ροζ χωράφια» έκοβαν την ανάσα.

Μια εβδομάδα μετά η εικόνα είναι άκρως απογοητευτική με τους καλλιεργητές σε Φλώρινα, αλλά και πολλές άλλες περιοχές, να μιλούν για τεράστιες καταστροφές, καθώς ο παγετός των δύο προηγούμενων 24ωρων κατέστρεψε τα άνθη των δέντρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποκαρδιωτικές εικόνες από τις ροδακινιές στη Φλώρινα

Ενδεικτικές είναι η φωτογραφίες και τα βίντεο με το πριν και το μετά που εξασφάλισε το iefimerida.gr από την περιοχή του Αμυνταίου στη Φλώρινα, όπου η θερμοκρασία άγγιξε τα προηγούμενα 24ωρα ακόμα και τους -8 βαθμούς κελσίου.

Το πριν
Το πριν
Το πριν
Το πριν
Το μετά
Το μετά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μετά
Το μετά

Στο iefimerida.gr μίλησε η πρόεδρος των αγροτών της περιοχής, Διαμάντω Κρητικού η οποία περιγράφει: «Ενώ περιμένουμε την Εαρινή ισημερία ο καιρός είχε άλλα σχέδια. Προχθες και χθες, 20 του Μάρτη το θερμόμετρο έδειξε -8 βαθμούς κελσίου για αρκετή ώρα. Η καταστροφή είναι ολοσχερής».

Αναλυτικά όσα λέει η πρόεδρος των αγροτών της περιοχής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αγρότες ζητούν άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις καθώς όπως λένε τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν, ενώ τα έσοδα από την φετινή παραγωγή ροδάκινου τα υπολογίζουν από μηδενικά έως πάρα πολύ λίγα. Επίσης ζητούν από το κράτος την εξόφληση και των προηγούμενων αποζημιώσεων ώστε να σταθούν στα πόδια τους, όπως περιγράφουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ