Ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία εκείνων των μαμάδων που η καθημερινή τους ερώτηση είναι : «τι θα φάμε αύριο;». Λοιπόν, το δικό μας αυριανό μενού περιλαμβάνει κοκκινιστό κοτόπουλο με χυλοπίτες. Κι όχι ένα τυχαίο κοτόπουλο, αλλά το κοτόπουλο «ΑΒ Επιλογή».
Θέλουμε να προσφέρουμε στους δικούς μας ανθρώπους προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, που ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά και την απαράμιλλη γεύση τους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό και ψάχνουμε για το καλύτερο, έχοντας ως σύμμαχο σε αυτή τη καθημερινή και διαρκή αναζήτηση, τα ΑΒ που φημίζονται για την πλούσια ποικιλία τους, αφού βρίσκεις πραγματικά ό,τι χρειάζεσαι.
Και επανέρχομαι στο αυριανό μενού. Κοκκινιστό κοτόπουλο με χυλοπίτες: Ένα αγαπημένο πιάτο για όλη την οικογένεια, που το αγαπήσαμε μετά το τελευταίο μας ταξίδι στα Τζουμέρκα. Τότε, που μετά από μια βόλτα στην άγρια ομορφιά του τοπίου, καθίσαμε πεινασμένοι μπροστά σε ένα αχνιστό πιάτο κοτόπουλου με χυλοπίτες, που είχε φτιάξει με την παραδοσιακή συνταγή η κυρία Μαρία, σε ένα μικρό ταβερνάκι. Και που από την πρώτη μπουκιά, γευόσουν τις μυρωδιές και τα αρώματα της περιοχής και ζεσταινόταν τόσο το σώμα όσο και η καρδιά σου.
Τα καλύτερα προϊόντα από την Ήπειρο στο τραπέζι σας
Στην προσπάθειά μου όμως, να βρω τα πιο γευστικά και τα πιο υγιεινά προϊόντα, ο δρόμος με οδήγησε στα ΑΒ Βασιλόπουλος. Εκεί ανακάλυψα το κοτόπουλο «ΑΒ Επιλογή», που έρχεται από την Ήπειρο και έχει κατακτήσει τις γευστικές κορυφές του κόσμου (δεν είναι άλλωστε τυχαίο που απέσπασε την υψηλότερη διάκριση – 3 αστέρια – του Βραβείου Ανώτερης Γεύσης 2018, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας iTQ).
Ζητώντας να μάθω περισσότερα, ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ, μου εξηγεί ότι μεγαλώνει σε ορεινές φάρμες της γιαννιώτικης υπαίθρου από διασταύρωση επιλεγμένων φυλών του είδους του, ενώ το καθαρό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλει στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κρέατος. Μάλιστα, η εκτροφή του διαρκεί πάνω από 50 ημέρες και έτσι, έχει περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί πλήρως, ενώ όλο αυτό το διάστημα τρέφεται αποκλειστικά με φυτικές τροφές, πλούσιες σε καλαμπόκι, που του χαρίζουν το ιδιαίτερο χρώμα του.
Αποφασίζω να το δοκιμάσω!
Μετά το κοτόπουλο, σειρά έχουν οι χυλοπίτες. Επιλέγω και πάλι ηπειρώτικες (εκείνο το φθινοπωρινό ταξίδι στα Τζουμέρκα, μου άφησε πολλές γευστικές αναμνήσεις). Εξάλλου, οι φαρδιές χυλοπίτες «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από το Μέτσοβο, φτιαγμένες με φρέσκα αυγά και φρέσκο παστεριωμένο, αγελαδινό γάλα, ακούγονται – και είμαι σίγουρη- πως θα είναι εξαιρετικές. Φυσικά, δεν παραλείπω να πάρω και τα αντίστοιχα συνοδευτικά της περιοχής, όπως λίγο μετσοβόνε ή πεκορίνο 15μηνης ωρίμασης αλλά και γραβιεράκι με πιπέρι Τζουμέρκα 8μηνης ωρίμασης. Εκτός όμως από αυτά τα γκουρμέ τυριά μπορεί κανείς να αναζητήσει κι άλλα μοναδικά ηπειρώτικα τυριά όπως το βλαχοτύρι ή το κεφαλοτύρι.
Το μενού ολοκληρώνεται με ένα εξαιρετικό κρασί από το ιστορικό Κατώγι Αβέρωφ. Επιλέγω Ερυθρό Ποικιλιακό Οίνο, ένα κρασί με ιδιαίτερη ισορροπία και απαλή, γεμάτη γεύση – ιδανική επιλογή για το αυριανό μενού, καθώς συνοδεύει άψογα το κοκκινιστό κοτόπουλο «ΑΒ Επιλογή» με τις χυλοπίτες.
Το Κυριακάτικο τραπέζι στρώθηκε με τις νοστιμιές και την ιστορία της Ηπείρου. Μπορεί, βέβαια, το φαγητό μου να μην ήταν ίδιο με της κυρίας Μαρίας από τους Καλαρρύτες, αλλά είμαι σίγουρη ότι ήταν εξίσου γευστικό, γιατί η ΑΒ Βασιλόπουλος, φέρνει στο πιάτο μας μόνο τα καλύτερα!
Αποκλειστικά στα ΑΒ και στο ΑΒ Εshop έως τις 9 Δεκεμβρίου μπορείτε να βρείτε τις μοναδικές γεύσεις από την Ήπειρο για να φτιάξετε τα δικά σας αγαπημένα πιάτα και να αναπολήσετε εκείνες τις όμορφες οικογενειακές διακοπές.