Την πόρτα των δικαστηρίων Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν, πέρασαν οι 12 από τους 15 συλληφθέντες, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.
Οι συλλήψεις έγιναν χθες στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε Ηράκλειο και Αττική.
Δύο συλλήψεις στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή
Ηράκλειο: Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή και εισαγγελέα
Από τους 12 συλληφθέντες που έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, τρία άτομα (μία γυναίκα και δύο άνδρες) αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από το αποδεικτικό υλικό φέρεται να προέκυπτε ότι ήταν χρήστες, ενώ τα υπόλοιπα 9 άτομα , ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν κάποιοι από αυτούς την Δευτέρα 24 -2-2025 και οι υπόλοιποι την Τρίτη 25-2-2025.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για διεύθυνση κατά περίπτωση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με σκοπούμενο όφελος άνω των 75 χιλιάδων ευρώ.
Αύριο, Σάββατο, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου, τα τρία ακόμη άτομα που συνελήφθησαν. Πρόκειται για το ηγετικό μέλος και δυο ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας, των οποίων η σύλληψη έγινε σε περιοχές της Αττικής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ