Για την υπόθεση της Πάτρας και την κεταμίνη που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα μίλησε η αν. καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη.
Χθες, σε σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, αναφέρθηκε ότι η η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του 9χρονου κοριτσιού και έγινε η αιτία θανάτου της -κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ποινική δίωξη εις βάρος της μητέρας του κοριτσιού, της Ρούλας Πισπιρίγκου- διαπιστώθηκε ότι ήταν «καθαρή» και άρα θα μπορούσε κάποιος να την προμηθευτεί είτε από νοσοκομείο, είτε από φαρμακαποθήκη.
Ωστόσο, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, στο εργαστήριο του οποίου έγιναν οι εξειδικευμένες τοξικολογικές εξετάσεις και ανιχνεύθηκε η κεταμίνη, μιλώντας στο MEGA, διέψευσε αυτά τα στοιχεία και τόνισε πως πρόκειται περί «παρεξήγησης».
«Για την κεταμίνη υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση σε όσα ακούγονται. Η κεταμίνη είναι μια φαρμακολογικώς δραστική ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο εργαστήριό μας, με τη μορφή που κυκλοφορεί: αυτή της υδροχλωρικής κεταμίνης», σημείωσε η κυρία Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια άλλη ανάλυση, δηλαδή αν είναι νοσοκομειακή ή όχι.
«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως», τόνισε.
Μάλιστα, όπως σημείωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας το γεγονός αυτό αφορά και στην κεταμίνη που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τα ζώα. «Είναι ακριβώς το ίδιο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Χρύσα Σαρδέλη.