Ιατροδικαστής Λέων: Γιατί χαρακτηρίστηκαν αιφνίδιοι οι θάνατοι των τριών κοριτσιών από την Πάτρα - iefimerida.gr

Ιατροδικαστής Λέων: Γιατί χαρακτηρίστηκαν αιφνίδιοι οι θάνατοι των τριών κοριτσιών από την Πάτρα

Πάτρα, τρία κορίτσια
Οι τρεις αδελφές που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος των τριών κοριτσιών από την ίδια οικογένεια στην Πάτρα, υπόθεση την οποία ερευνά πλέον το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων. Εξήγησε ότι οι συνάδελφοί του χαρακτήρισαν «αιφνίδιο» το θάνατο, δηλαδή δεν μπορούν να τον συνδέσουν με την κυρίως ασθένεια. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι εάν είχαν κοινό καρδιολογικό πρόβλημα και τα τρία παιδιά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούγεται ότι είχαν διαφορετικά καρδιολογικά προβλήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος των γονιών των τριών κοριτσιών αναφέρεται σχετικά με τους θανάτους:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι ιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ''ρίξουν φως' στα αίτια θανάτου της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιατροδικαστής Λέων: Χρειάζεται διερεύνηση

Ο κ. Λέων πρόσθεσε ότι θα έπρεπε ήδη να έχει διερευνηθεί στην υπόθεση εάν υπάρχει κοινό γενετικό υπόβαθρο «αλλά έστω στον τρίτο θάνατο, ένα από τα ενδεχόμενα που πρέπει να ερευνήσουμε είναι εάν υπάρχει κάποια συγγενής ανωμαλία, όπως λέμε, κοινή για όλα τα παιδιά». Σύμφωνα με τον ίδιο, το ερώτημα αυτό μπορεί να απαντηθεί, αν και δεν είναι εύκολο, με μια πλήρη νεκροτομή στο 9χρονο κορίτσι, ιστολογικές, τοξικολογικές και γενετικές εξετάσεις.

«Όταν έχουμε παιδιά νοσηλευόμενα, δηλαδή δεν κατέληξαν αιφνιδίως στο σπίτι τους, έχουν κάποιες ασθένειες, νοσηλεύονται και απ’ ότι φαίνεται καταλήγουν από έναν λόγο, μάλλον άσχετο με την ασθένεια την οποία προείχαν, άρα σημαίνει ότι όντως χρειάζεται διερεύνηση», τόνισε.

Πάκος: Για να ανατέθηκε στο ανθρωποκτονιών «υπάρχουν κάποια κενά»

Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο Δημοσθένης Πάκος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας. Όπως είπε το γεγονός ότι η υπόθεση ανατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής δείχνει ότι υπάρχουν κάποια κενά.

Καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης ζήτησε από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους και να περιμένουν κάποιες εβδομάδες να διεκπεραιώσουν τη δουλειά τους οι συνάδελφοί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του καλούνται να ψάχνουν εάν υπάρχουν κενά, παραλείψεις, οποιαδήποτε λάθος ενέργεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ