Greek Beer Awards: Αυτή είναι η καλύτερη ελληνική μπύρα, διακρίθηκε σε τυφλή γευστική δοκιμή - iefimerida.gr

Greek Beer Awards: Αυτή είναι η καλύτερη ελληνική μπύρα, διακρίθηκε σε τυφλή γευστική δοκιμή

τεσσερα ποτηρια μπυρα δοκιμη
Μπύρες που διακρίθηκαν σε τυφλή δοκιμή / shutterstock

Μια μπύρα από τις Σέρρες είναι η Top Lager για το 2024, μέσα από τυφλή δοκιμή των κριτών.

Η ζυθοποιία Siris Craft Brewery συμμετείχε για μια ακόμα φορά στα Greek Beer Awards, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις. Οι κριτές, μέσα από τυφλή γευστική δοκιμή μπυρών από την Ελλάδα και από άλλες χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, βράβευσαν τη Voreia Pilsner με τον κορυφαίο τίτλο της διοργάνωσης, αυτόν της Top Lager, καθώς και με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Modern Pilsner.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Siris Craft Brewery απέσπασε συνολικά 5 βραβεία, αφού βρέθηκαν στην κορυφή και οι μπύρες Voreia Imperial Porter, Voreia Irish Red και Happy Brewers New England IPA.

Top Lager από τις Σέρρες

Τα Greek Beer Awards πραγματοποιούνται στην Αθήνα από το 2017, προσκαλώντας έμπειρους κριτές από την Ευρώπη και την Ελλάδα, οι οποίοι επιλέγουν και απονέμουν βραβεία μετά από τυφλή γευστική δοκιμή. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση της ελληνικής μπύρας τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή, αλλά και η προβολή των Ελλήνων ζυθοποιών.

Πιο συγκεκριμένα, η Voreia Pilsner, με την πληθωρική και συνάμα διακριτική της γεύση με αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, κέρδισε την προτίμηση των κριτών και ανακηρύχθηκε ως Top Lager για το 2024, κατατάσσοντάς την ως την καλύτερη lager style μπύρα του διαγωνισμού για φέτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, η Voreia Pilsner κατέκτησε και το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Modern Pilsner, ενώ η Voreia Imperial Porter, μια ιδιαίτερη συνταγή με νότες από Βανίλια Μαδαγασκάρης, κόκκους καφέ και ρούμι 7ετούς παλαίωσης, κέρδισε τόσο τις εντυπώσεις όσο και το Silver βραβείο στην κατηγορία Strong Stout & Porter.

ομαδα βραβεια
Η ζυθοποιία Siris Craft Brewery συμμετείχε στα Greek Beer Awards, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις, μέσα από τυφλή γευστική δοκιμή

Την τιμητική της είχε και η Voreia Irish Red, όπου η επίγευση καραμέλας και τα αρώματα μπισκότου τής έδωσαν το Bronze βραβείο στην κατηγορία Red Ale. Τέλος, η Happy Brewers New England IPA, μια συνταγή που δημιουργήθηκε στο δεύτερο μισό του 2023, κατέκτησε το Bronze βραβείο στην κατηγορία Modern IPA, και ξεχώρισε με τα χαρακτηριστικά τροπικά αρώματα της, με νότες μάνγκο, πεπονιού και ροδάκινου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευκολόπιοτες craft συνταγές

Οι βραβεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν την προσήλωση της Siris Craft Brewery στην ποιοτική και αυθεντική craft ζυθοποίηση, σε μια σημαντική στιγμή για τη ζυθοποιία, που φέτος γιορτάζει 10 χρόνια ιστορίας. Με βάση την αυθεντικότητα και την αφοσίωση στις δημιουργικές και ευκολόπιοτες craft συνταγές τους, οι ζυθοποιοί της Siris Craft Brewery παράγουν γευστικές μπύρες, οι οποίες τα τελευταία 10 χρόνια κερδίζουν κάθε χρόνο σημαντικές διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι η Siris Craft Brewery έχει λάβει το Βραβείο Worlds Best Beer, για τη Voreia Stout Barrel Aged, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό «Concours International de Lyon 2023», με Bronze Medal στον διεθνή διαγωνισμό «Brussels Beer Challenge» του 2015, για τη Voreia Stout.

Επιπλέον, έχει διακριθεί σε προηγούμενες διοργανώσεις των Greek Beer Awards με τα παρακάτω κορυφαία βραβεία: Top Ale για τη Voreia Smoked Amber Ale στα Greek Beer Awards 2021, Top Lager για τη Happy Brewers Peach Kellerbier στη διοργάνωση του 2020 και Top Ale για τη Voreia Imperial Porter στα Greek Beer Awards του 2019.

Από την πλευρά τους, οι δημιουργοί λένε: «Οι μπύρες μας παράγονται με αγάπη και φροντίδα και μεταφέρουν τις γεύσεις και τη φρεσκάδα της Βόρειας Ελλάδας σε όλο τον κόσμο».

Voreia Pilsner, μπύρα για Θαλασσινά, αλλά και μια μηλόπιτα

Κλασική αλλά και σύγχρονη, πλούσια αλλά και διακριτική. Μια Pilsner με αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών, ήπιας βύνης και διακριτικής πικράδας, με τον λυκίσκο να εμφανίζεται στην αρχή, δίνοντας στη συνέχεια τη θέση του στη βύνη, η οποία δυναμώνει στην επίγευση, αφήνοντας μια υπόγλυκη γεύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρώμα: Χρυσό διαυγές, με γεμάτο λευκό αφρό.

Γευστικοί συνδυασμοί: Ελαφριά κρέατα, θαλασσινά, καλαμαράκια, οστρακοειδή, τόνος, σολομός, απαλά τυριά όπως mozzarella, φρέσκα φρούτα, ενώ για τους πιο τολμηρούς γιατί όχι σε έναν συνδυασμό με μια μηλόπιτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ