Σε χονδροειδέστατη απρέπεια απέναντι στους ΑμΕΑ υπέπεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, Γιώργος Σανταμούρης, μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί μια ευτελή πολιτική αντιπαράθεση σε τοπικό επίπεδο με τον δήμαρχο Άνδρου.
Ο Γ. Σανταμούρης, όπως διαβάζουμε στο τοπικό μέσο TinosToday, βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με τον δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, για θέματα τα οποία ουδόλως αφορούν το σύνολο της κοινής γνώμης, η οποία, ωστόσο, είναι αναγκασμένη να παρακολουθεί αυτόν τον οχετό υβριστικών χαρακτηρισμών.
Πολιτική αντιπαράθεση που κατέληξε σε φραστική χυδαιότητα
Ο Γιώργος Σανταμούρης, λοιπόν, θεώρησε σκόπιμο να αποκαλέσει τον δήμαρχο Άνδρου «ΑμΕΑ», εκτιμώντας ότι μεταχειριζόμενος τον όρο που απευθύνεται σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στη χώρα μας θα τον υποτιμήσει!
Σαν να μην έφτανε αυτή η πρώτη απρέπεια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια με άθλιο τρόπο υπέρ του χαρακτηρισμού.
Βίντεο: Χυδαιότητα Σανταμούρη στην Τήνο
Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο Τήνου και απαντώντας σχετικά με το θέμα, είπε: «(τη λέξη) ΑμΕΑ δεν την επινόησα εγώ, αυτή υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι, για όσους πιστεύουν στο Θεό, τους έχει καταραστεί ο Θεός. Για όσους δεν πιστεύουν, η φύση έχει κάνει τα σφάλματά της, δεν φταίω εγώ».
Ο Γ. Σανταμούρης φρόντισε να καλύψει με τη χυδαιότητά του τόσο όσους είναι θρησκευόμενοι όσο και τους άθρησκους, αφήνοντας παντελώς εκτεθειμένους όλους όσοι είναι άνθρωποι.
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Σανταμούρη
Σχολιάζοντας τις χυδαιότητες του Γιώργου Σανταμούρη, η έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη-Άσπρου, είπε: «Αποκορύφωμα όλων, που θα ήταν εκ μέρους μου απαράδεκτο να μην πάρω θέση και να μη σχολιάσω, ήταν η προσπάθεια εξήγησης που δόθηκε από τον κ. Σανταμούρη δημόσια και on camera στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, στο οποίο συμμετείχα τόσο εγώ όσο και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο κ. Λεονταρίτης, όπου ακούσαμε μια εξίσου αποκρουστική και απαράδεκτη προσπάθεια επεξηγήσεως των απόψεών του, από τον κ. Σανταμούρη, που έφτασε σε διαχωρισμό “πιστών και απίστων” και αναφορά “σε κατάρα του Θεού και σε λάθη της φύσης”».
Η ίδια συμπλήρωσε πως «αντίστοιχες εκφράσεις μάς πληγώνουν. Πληγώνουν τις μικρές κοινωνίες μας, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έχουν τα δικά τους άτομα, που στην τελική δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά άτομα με ειδικές δεξιότητες, τις οποίες πρέπει να ανακαλύψουμε ως κοινωνία και αξίζουν την αγάπη μας, την κατανόησή μας και την προσπάθεια επανένταξης, και όχι αποκλεισμού και διαχωρισμών. Αυτά τα ακούσματα μας πάνε πολύ πίσω και είναι κρίμα για μας και τον τόπο μας».